Anul 2020 a fost, fără îndoială, anul provocărilor, atât din punctul de vedere al angajatorilor, cât și pentru angajați. Schimbările produse de pandemia de coronavirus au generat incertitudini și au impus nevoia de adaptare de ambele părți. În timp ce unele afaceri au stagnat sau chiar au dat faliment, altele, așa cum este cazul celor care furnizează servicii esențiale, au trebuit să depună eforturi pentru a face față noilor provocări de personal. Angajații, pe de cealaltă parte, au fost nevoiți fie să se orienteze către noi locuri de muncă, către o reconversie profesională sau să facă față orelor suplimentare de la actualul loc de muncă.

Pandemia provocată de noul coronavirus a afectat piața mondială a muncii, inclusiv pe cea din România. Dacă în luna martie 2020, la începutul perioadei de izolare, numărul total de șomeri înregistrați de la noi din țară era de 250.882 (2,88%), la final de an, în decembrie 2020, numărul persoanelor fără un loc de muncă se ridica la 296.051 (3,38%), conform datelor furnizate de Ministerul Muncii.

Dacă și tu te numeri printre cei care și-au pierdut locul de muncă anul trecut sau îți dorești să faci o schimbare profesională și vrei să optezi pentru o carieră în domeniul medical, noi ți-am pregătit câteva sfaturi care să te ajute cu întrebarea “De ce vrei să pleci de la actualul loc de muncă?

Citește mai mult: https://medijobs.ro/blog/de-ce-vrei-sa-pleci-de-la-actualul-loc-de-munca