Un mediu de lucru eficient se bazează pe o forță de muncă susținută și implicată. Este esențial ca profesioniștii în resurse umane să evalueze nevoile angajaților și să creeze o infrastructură care nu doar să recunoască obiectivele privind evoluția profesioanală a acestora , ci să încurajeze și implicarea pro-socială.

Cele mai de succes companii sunt de obicei cele care prioritizează medii de lucru care susțin și motivează angajații. Angajații care se simt apreciați de echipele și conducerea lor vor fi mai receptivi în ceea ce privește participarea mai activă la muncă. Angajații care se simt în siguranță, fericiți sunt, de asemenea, mai atrași să rămână în compania lor, ceea ce îmbunătățește atât productivitatea, cât și ratele de mobilitate.

Un plan aparent simplu este să sărbătorim repere și aniversări importante ale angajaților.

Stabiliți o aniversare de lucru consecventă sau așteptări importante

Acest lucru poate părea evident, dar coerența este esențială atunci când vine vorba de recunoașterea angajaților. Asigurați-vă că toată lumea care ocupă funcții de conducere înțelege politicile și practicile companiei atunci când vine vorba de premii pentru servicii, aniversări și alte momente importante. Comunicați între departamente, astfel încât fiecare angajat din cadrul organizației să poată împărtăși același nivel de recunoaștere și consolidare pozitivă, indiferent de echipa din care face parte. Făcând acest lucru, angajații pot învăța să aștepte cu nerăbdare aniversările lor de lucru și să formeze legături mai puternice cu echipa și supervizorii lor.

Personalizați cadourile și includeți colegii

Un card cadou sau un cadou în numerar poate fi inclus în lista de „cadouri de recunoaștere”, dar nu arată în mod corespunzător aprecierea semnificativă față de receptor. Este drăguț, dar în mare parte simbolic – nu va inspira loialitatea angajaților și nu va încuraja interacțiunile pozitive cu echipa.

Fiecare angajat ar trebui să se poată aștepta la recunoașterea aniversărilor lor de lucru și este esențial ca fiecare sărbătoare și cadou să fie unice pentru experiența personală cu compania. Un mediu de lucru pozitiv se dezvoltă atunci când angajații se simt evaluați individual pentru contribuțiile lor.

Deci, pe lângă recunoașterea aniversării de 10 ani a unui angajat, echipa dvs. ar trebui să aleagă un cadou personal semnificativ cu acea etapă de carieră. Aceasta poate fi o carte cu note personalizate de la fiecare coleg sau un prânz cu echipa la restaurantul preferat al acelui angajat. Trebuie doar să rețineți că darul ar trebui să-și exprime recunoștința pentru tot ce angajatul a realizat și modul în care angajamentul lui a făcut diferența în companie.

Faceți-vă timp pentru momentele mai puțin importante

Poate că este ziua de naștere a unui coleg sau un angajat tocmai s-a căsătorit, ori o echipă a încheiat cu succes un proiect solicitant. Aceste momente sunt oportunități excelente pentru a încuraja recunoașterea de tip team-building. Faceți ca supervizorii și managerii să creeze momente în care anunță angajații cu privire la impactul implicării lor asupra companiei.

Experiențele de lucru semnificative se bazează pe schimburile de replici/experiențe zilnice care au loc între angajați și angajatorii lor. Nu este suficient să sărbătorim numai etapele mai mari. Deși este posibil ca aceste momente să nu fie la fel de semnificative ca o aniversare a muncii, ele fac parte din evenimentele de zi cu zi care construiesc experiența generală a angajaților.

Cereți feedback

Comunicarea deschisă și onestă este coloana vertebrală a unei experiențe semnificative a angajaților. La urma urmei, programele de recunoaștere a resurselor umane sunt la fel de puternice și de relevante ca și feedback-ul primit.

Atunci când lucrătorii dvs. se simt în siguranță oferindu-și opiniile și ideile, compania va putea să crească și să evolueze pentru a se potrivi nevoilor lor specifice. De exemplu, poate compania are angajați care ar prefera să nu-și sărbătorească sau să nu-și anunțe zilele de naștere sau aniversările personale. În aceste cazuri, un dialog deschis poate alerta supraveghetorii cu privire la modul de a fi sensibil la dorințele angajaților lor. Ajutarea angajaților să se simtă auziți este o formă de recunoaștere valoroasă de zi cu zi pe care companiile ar trebui să o acorde cu prioritate.

Nu uitați sărbătorile la distanță sau virtuale

În ultimul an, mulți angajați au trecut la munca de acasă sau hibridă, ceea ce înseamnă că nu vor fi în birou pentru momente precum zile de naștere, aniversări de muncă etc. O modalitate este să programeze întâlniri video în care angajații pot sărbători aceste ocazii memorabile între ei fără constrângeri geografice. În mod similar, liderii companiei pot face eforturi suplimentare și pot acoperi masa de prânz pentru angajați printr-un serviciu de livrare de alimente sau un card cadou.

Faceți din experiențele de lucru semnificative o valoare de bază

Angajații sunt inima și sufletul unei companii de succes. Luând măsuri suplimentare pentru a recunoaște realizările lucrătorilor, companiile se pot asigura că mediul lor de lucru reflectă valorile lor de bază.

Sursa: https://www.peoplestrategy.com/work-anniversaries-recognition-employee-experience/