Acum, mai mult ca oricând, mediul de business e dominat de incertitudine, iar managerii şi antreprenorii au nevoie să se concentreze pe operaţiunile pe termen scurt şi pe regândirea activităţii, fără să piardă din vedere viziunea şi creşterea pe termen lung. Transformarea digitală a organizațiilor, interesul crescut pentru sustenabilitate și criteriile ESG, globalizarea piețelor și estomparea granițelor dintre industrii/domenii de activitate, toate acestea îi determină pe managerii care vor să rămână competitivi să iasă din zona lor de confort și să urmeze un program internațional de tip executive MBA.

De ce să urmezi un program de Executive MBA? Răspunsul vine de la absolvenții și studenții programului Executive MBA Romano-Canadian de la Bucharest Business SchoolASE.

Un program de MBA nu îți oferă doar expertiză tehnică (pe care o poți învăța și singur din cărți), ci îți creează un cadru, o structură, un mod de gândire și îți pune la dispoziție niște instrumente prin care să analizezi o afacere. Este excelent să știi ce întrebări să pui despre afacerea pe care vrei să o dezvolți. Un program de MBA îți oferă, de asemenea, acces la o rețea valoroasă de contacte de afaceri, împreună cu care poți valida ulterior ideea de afaceri sau de consultanță. Importanța unei rețele cu valori similare este crucială pentru orice antreprenor, și când am început afacerea de verificare a background-ului candidaților pentru slujbe, am validat ideea cu câțiva dintre colegii de la MBA. – Irina Arsene, fondator și CEO Mindit.io și Mindit Consulting, absolventă.

Programul Executive MBA Româno-Canadian mi-a oferit un cadru structurat și o atmosferă prietenoasă de studiu, dar și competitivă în același timp, ceea ce m-a determinat să ies din zona de confort personal, să aprofundez și să actualizez concepte de afaceri moderne, necesare oricarui director general, și mi-a permis totodată să fiu mai eficient în deciziile luate. Am interacționat cu profesorii români și canadieni, am trăit o experiență de învățare intensă și interactivă, mai ales în timpul vizitei de studiu la Montreal, am avut colegi extraordinari, cu care încă țin legătura și cu care am dezvoltat nu doar relații de prietenie și încredere, ci și relații de afaceri. Recomand cu entuziasm programul tuturor managerilor și antreprenorilor care urmăresc dezvoltarea personală și profesională”. – Ștefan Prigoreanu, CEO Millennium Insurance Broker (MIB) Broker de Asigurare – Reasigurare SA, absolvent.

Ca student în anul al doilea al programului Executive MBA Româno-Canadian, am fost pe deplin impresionată de câte are de oferit acest program dezvoltat în parteneriat de către ASE-BBS și ESG-UQAM. Profesorii, care provin de la ambele universități, împreună cu invitații din mediul de afaceri, aduc o paletă variată de expertiză, transformând această experiență de învățare într-una care te îmbogățește. BBS oferă, de asemenea, oportunitatea de a participa la cursuri de Executive MBA găzduite/organizate de alte universități partenere, cum ar fi Politecnico di Milano, unde am participat în Mai 2022 la un curs foarte interesant și folositor. În plus, programul a adus împreună un grup eterogen de manageri și antreprenori, oferind o oportunitate unică de a învăța unii de la alții și de a face networking cu colegii. Sunt mândră să fiu membră a Asociației Studenților și Absolvenților BBS și îmi face plăcere să particip la diversele evenimente de networking organizate de aceasta și de BBS.

Per total, abilitățile și cunoștințele pe care le-am câștigat sau reîmprospătat și legăturile pe care le-am creat, îmi vor fi cu siguranță de folos în noul parcurs antreprenorial pe care l-am ales recent. Sunt recunoscătoare că fac parte din acest program al BBS și din comunitatea creată în jurul acestuia.– Dilek Saydan Batmaz, Fondator DB Academy, student în anul 2.

“Am decis să urmez un MBA în urma unor discuții cu mai mulți prieteni care voiau sau chiar începuseră să urmeze cursurile unei asemenea școli de business. Oricum, după o perioadă de practicare a activității de administrare a unei afaceri aveam nevoie și de teorie, după cum se spune că: „teoria fără practică e inutilă, iar practica fără teorie este oarbă”. Am dorit să-mi dezvolt astfel cunoștințele despre afaceri și abilitățile de conducere pentru a avansa în carieră. De asemenea, am vrut să-mi extind rețeaua profesională și să mă expun la idei și industrii noi. Cred că am ales școala în primul rând cu inima. Fiind un om al cifrelor și al proceselor, am reușit să înțeleg și mai mult aportul enorm sau chiar decisiv pe care angajații unei companii îl au în procesul de creare a acestor cifre. De asemenea, mi-am extins rețeaua profesională. Programul mi-a oferit încrederea și abilitățile necesare pentru a accepta noi provocări și a urmări noi oportunități.” – Adrian Stoica, CFO Siemens Mobility România, absolvent.

“Aș spune că Romanian – Canadian EMBA a avut un impact semnificativ. Călătoria a fost intensă, iar experience-sharing – atât din partea lectorilor și guestspeaker-ilor, cât și a colegilor – a constituit punctul forte al programului. Fără a minimiza beneficiile curriculei teoretice, pentru mine, o persoană fără experiență prea însemnată în zona de business, faptul că am dezbătut use-caseuri, că am analizat companii, că am primit inputuri de la colegii cu expertiză și de la profesori a fost neprețuit. Ar mai fi un aspect: pe parcursul MBA-ului am fost inspirat, fiecare proiect în parte fiind legat de propria afacere.

La final, am integrat toate acele proiecte de etapă, plus input-ul final, rezultând un proiect foarte aplicat și util pentru propria firmă. După MBA, am derivat proiectul final într-o strategie multianuală, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Mai mult, cursurile țintit pe leadership și cultură organizațională mi-au permis să creez un mediu de lucru plăcut, fără ierarhie, centrat pe încurajarea autonomiei și dezvoltarea personală și profesională a colegilor din firmă. Dintre toate beneficiile, cel mai mult m-a ajutat cumulul de cunoștințe și abilități, dublat de rețeaua extinsă de relații.” – George Bădița, fondator și CEO al ixodron, absolvent.

 

Cu o istorie de 30 ani, programul Executive MBA Româno-Canadian este un program academic cu dublă diplomă, organizat de Academia de Studii Economice din București, prin intermediul facultății Bucharest Business School, și derulat în parteneriat cu  Universitatea din Quebec la Montreal (UQAM), facultatea ESG (Ecole des Sciences de la Gestion).

Programul are una din cele mai mari comunități de absolvenți de MBA din România (peste 1000 persoane), iar UQAM derulează la nivel global programe similare de Executive MBA în alte 10 țări din Europa, Asia, America de Nord și de Sud, Africa, având o comunitate globală de peste 12500 absolvenți.

Programul Executive MBA Româno-Canadian se adresează celor care au minimum 4 ani experiență în poziții de management, dețin o diplomă de licență, au un nivel de Engleză peste mediu și doresc să avanseze în carieră la nivelul următor. Vârsta medie a cursanților în cadrul programului este 38 ani și este astfel soluția potrivită atât pentru pentru managerii de top cât și pentru cei care se pregătesc de pozițiile de tip C-level.

Programul durează 2 ani / 4 semestre, include 15 materii / module, în limba engleză – fiecare materie/modul se desfășoară pe parcursul a două weekenduri, unul față în față (în campus) și unul online; jumătate dintre module sunt predate de către profesori canadieni de la UQAM, iar cealaltă jumătate de profesori români de la ASE. Unul dintre module are loc în Canada, la Montreal, în ultimul semestru din anul al doilea.

În prezent, programul se derulează în format blended learning, cursurile desfășurându-se în weekend, față în față (aproximativ 70%) și online (aproximativ 30%).

Costul total al programului este 15000 Euro pentru cei 2 ani, plata se realizeaza în 4 rate, câte una pentru fiecare semestru. Costul deplasării la Montreal (avion și cazare) este de aproximativ 10% din valoarea costului total și este deja inclus.

Informații înscriere

Înscrierea continuă până pe 20 septembrie și presupune două etape: alcătuirea unui dosar cu acte (https://canadian-mba.ro/admission-file/), respectiv un interviu individual cu o comisie (interviurile au loc în lunile iulie și septembrie).

Pentru informații legate de program, accesați website-ul (www.canadian-mba.ro) sau pagina de Linkedin (https://www.linkedin.com/school/5316677/) sau cereți mai multe informații la office@canadian-mba.ro!