„Diversitatea există şi, mai mult, devine din ce în ce mai prezentă şi mai vizibilă în realitatea vieţii actuale. Angajații trebuie să fie recunoscuți și mulțumiți în mod egal pentru toate contribuțiile și realizările lor. De aceea, formarea unei echipe presupune excluderea oricărei discriminări în procesele de recrutare, integrare, gestionare a carierei şi dezvoltare a angajaţilor”, menționează Diana Hornoiu, HR Manager, Nordis Hotel Mamaia, în interviul acordat platformei GlobalHRManager.ro.

De asemenea, spune Diana, trebuie luat în calcul și susținut diferențele dintre fiecare angajat și nevoile fiecăruia, astfel încât fiecare persoană să îşi împlinească cât mai mult din potenţial, la un nivel cât mai crescut de performanţă.

„Nordis Hotel are la bază valori puternice și autentice, cu dovezi clare de încredere și corectitudine bazate pe respect reciproc, în care promisiunile și angajamentele bidirecționale – între angajatori și angajați – sunt înțelese și îndeplinite. Pentru companie este extrem de importantă implicarea angajaților, care înseamnă înțelegerea clară a modului în care organizația își îndeplinește scopul și obiectivele, cum se schimbă pentru a le îndeplini mai bine și să li se ofere o voce în călătoria sa pentru a oferi idei și a-și exprima opiniile care sunt luate în considerare pe măsură ce deciziile sunt luate”.

Potrivit managerului de HR, implicarea unui angajat înseamnă a fi inclus pe deplin ca membru al echipei, concentrat pe obiective clare și de încredere, primind feedback regulat și constructiv, sprijinit în dezvoltarea de noi abilități, mulțumit și recunoscut pentru realizare.

În ceea ce privește modul în care este evaluată performanța și implicarea angajaților, Diana Hornoiu subliniază că stabilirea unei liste clare de verificare a îndatoririlor și funcțiilor asigură responsabilitatea și eficiența. Detaliind care membri ai echipei sunt responsabili pentru care activități, se creează mai multă transparență în procesul de management. Acest lucru îi ajută pe membrii echipei să înțeleagă clar așteptările contribuției lor, ceea ce poate crește performanța”.

Angajarea și reținerea persoanelor potrivite pentru rolurile necesare îndeplinirii obiectivelor organizației sunt o prioritate pentru managementul Nordis Hotel Mamaia în 2024.

În domeniul Horeca, unde este o fluctuație mare de personal, cererea este în creștere pentru a găsi oamenii potriviți. Pentru a ține pasul în acest mediu competitiv, dincolo de practicile tradiționale de recrutare și angajare – cum ar fi recrutarea internă, postarea joburilor sau atragerea studenților – în cadrul companiei se organizează și diferite evenimente de recrutare. Oamenii au posibilitatea timp de 1-2 săptămâni să își depună CV-ul la sediu și să discute atât cu specialiștii din domeniul Resurselor Umane cât și cu Managerii de departamente”.

Interlocutoarea noastră adaugă că ședințele cu angajații, conversațiile cu fiecare angajat și comunicările constante cu echipele sunt esențiale pentru ca angajații să se simtă susținuți.

Traseul profesional al unui angajat în cadrul unei organizații, de la recrutare, onboarding până la dezvoltarea profesională și eventual offboarding, va fi tot mai important în 2024. Crearea unui mediu de lucru sănătos, în care oamenii își pot desfășura activitatea eficient, are un impact substanțial asupra bunăstării generale a acestora”, conchide Diana Hornoiu.