Suntem la un an și jumătate de la debutul pandemiei de COVID-19, iar natura și amploarea acesteia încă se resimt în toate segmentele de activitate. Omenirea nu se confruntă însă cu o singură criză, ci cu patru provocări majore care au apărut simultan: o criză a cererii, o criză a ofertei, o criză medicală și o criză a încrederii/temerii, a povestit Andrei Romanescu, Managing Director la Veeam Software, într-un dialog cu wall-street.ro.

Andrei Romanescu spune că în ceea ce privește recrutările, piața muncii s-a mai dezghețat comparativ cu începutul pandemiei, iar angajații nu mai țin acum cu dinții de joburile lor, fiind deschiși către noi oportunități de carieră. În 2020, compania a angajat 120 de persoane pentru birourile din București, iar în primele luni ale acestui an, alte 50 de persoane au fost angajate.
Limbile străine continuă să fie esențiale și în 2021, mai ales dacă vorbim despre joburi în multinaționale. Engleza nu mai este deja de mult timp cea mai căutată limbă pentru că angajatorii caută acum vorbitori de limbi tot mai diverse, de la clasicele franceză și germană și până la limbi mai exotice, ca olandeza sau ebraica. Multilingvismul românilor este unul dintre principalele argumente ale investitorilor care decid să deschidă operațiuni la nivel local.

 

Citește mai mult: wall-street.ro