ING Groep NV, cel mai mare grup de servicii financiare din Olanda, intenţionează să permită angajaţilor săi din această țară să lucreze de acasă jumătate din timpul de lucru, când guvernele vor ridica măsurile de distanţare socială adoptate pentru a stopa răspândirea pandemiei de COVID-19. Decizia de 50% din timp la birou e valabilă pentru ING Olanda.

„Vom relua activitatea în mod hibrid. Vrem ca oamenii să petreacă 50% în birou şi 50% acasă. Aştept cu nerăbdare, ca să fiu sincer”, a afirmat directorul general Steven van Rijswijk.

Planurile companiilor din întreaga lume de a-şi readuce angajaţii la birou au fost afectate de extinderea variantei Omicron. Băncile din SUA sunt printre cei mai mari susţinători ai activităţii la birou, în timp ce creditorii din Europa au căutat programe de lucru flexibile, ca metodă de a-i menţine motivaţi pe angajaţi.

„Vedem cu varianta Omicron că din ce în ce mulţi oameni încep să lucreze din nou de acasă. Există restricţii sau restricţii parţiale, iar pentru ING acestea au dus la un procent de 80% de angajaţi care lucrează de acasă”, a explicat şeful băncii olandeze.

Acesta a adăugat: „ING a experimentat modul de lucru hibrid la mijlocul lui 2021, cu revenirea parţială la birou percepută pozitiv. Totuşi, capacitatea de a lucra de acasă depinde de locuinţa angajatului, condiţiile de muncă şi tipul de muncă pe care îl face”.