Tehnologiile digitale transformă modul în care lucrăm într-un ritm rapid. Cel mai probabil, unele dintre cele mai solicitate meserii ale următorului deceniu să se afle încă în stadiul de dezvoltare sau chiar nici să nu existe, însă există o serie de abilități care pot fi exersate încă de pe acum.

Într-un raport comandat de Dell se estimează că 85% din locurile de muncă care vor exista în 2030 nici măcar nu au fost încă inventate, potrivit Euronews. Cercetătorii caută să înțeleagă ce înseamnă acest lucru pentru seturile de abilități pe care le-am perfecționat încă de la primele noastre etape ale educației noastre. Vor mai fi relevante în viitor competențele dezvoltate de oamenii care au intrat în câmpul muncii în urmă cu un deceniu? Și cum ne putem adapta dacă nu sunt?

Toate aceste întrebări îi fac pe oameni să fie mai îngrijorați de potențialul de perimare a locului de muncă și de ceea ce pot face pentru a combate acest lucru. Un studiu realizat de Institutul McKinsey a identificat un set de „abilități fundamentale” care îi vor ajuta pe angajați să se pregătească de meseriile viitorului.

Citește mai mult: wall-street.ro