Intelactsoft lansează pe piaţă Inctrl.ai, o platformă de recrutare în IT, dezvoltată printr-un proiect finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020 în valoare de 7.977.612,78 lei.

Prin intermediul platformei, specialiştii în IT, salariaţi sau freelanceri, aplică pentru colaborări project-based sau joburi în companiile din România. De asemenea, platforma Inctrl.ai ajută companiile să găsească rapid colaboratori sau angajaţi, suplinind deficitul de specialişti în domeniul IT.

Pe Inctrl.ai, utilizatorii îşi creează profiluri personalizate, unde datele din CV se extrag automat. După crearea profilurilor, aceştia au acces la un dashboard din care îşi pot căuta locuri de muncă sau proiecte, pot contacta companiile care au postat oferte de angajare şi îşi pot gestiona proiectele în care s-au implicat, dar şi veniturile acumulate.

De cealaltă parte, companiile care utilizează platforma Inctrl.ai îşi afişează locurile de muncă şi proiectele disponibile, caută candidaţii cei mai potriviţi pentru un proiect sau o poziţie de lucru anume, creează echipe de specialişti şi, de asemenea, gestionează resursele, plăţile şi proiectele.

„Deşi puţin temperată în ultimele luni, cererea pentru specialişti în IT rămâne în continuare mai mare decât oferta disponibilă. Am creat aplicaţia Inctrl.ai cu obiectivul de a ajuta companiile, pe de o parte, să găsească rapid şi eficient specialişti motivaţi şi, pe de altă parte, oamenii de IT să poată gestiona timpul şi munca într-un mod potrivit cu nevoile lor din acel moment”, declară Călin Lupşan, CEO Intelactsoft (Intelligence Act).

Inctrl.ai se bazează pe algoritmi de inteligenţă artificială şi machine learning, pentru oferi o experienţă de recrutare mult mai eficientă faţă de modul tradiţional. Platforma oferă potrivirea perfectă între proiecte, companii şi oamenii de IT adecvaţi, bazată pe criteriile personalizate ale utilizatorilor (program, disponibilitate, salariu, competenţe, etc), transformând astfel modul în care companiile şi specialiştii IT interacţionează pentru fazele de preselecţie, intervievare şi contractare.