”Rolul liderilor este și de a înțelege că suntem diferiți”, aceasta este principala idee susținută de Ramona Igreț, Vice-Dean BBS, la întâlnirea din 15 iunie ”Leadershipul potrivit organizației viitorului”.

”Vreau să evidențiez faptul că nu poți vorbi despre cultură și lideri, acestea sunt două fațete ale aceleiași monede. Cultura reflectă liderii. Concret, dacă liderul se dezvoltă, este îndreptat către oameni, știe să comunice, se autoevaluează și este conștient de ceea ce se întâmplă în organizație, va avea în oglindă același răspuns din partea angajaților săi și va avea în organizație o cultură constructivă. Liderii construiesc o cultură solidă sau din contră, o cultură care nu promovează valorile dorite de salariați”, explică Ramona Igreț care predă Human Resources Management în cadrul MBA Româno – Francez INDE.

Leadershipul este despre comportamente și nu despre personalitate, iar unul dintre comportamentele care caracterizează un lider foarte bun este gradul de respect cu care își tratează angajații.”

Diversitatea și incluziunea nu se referă doar la a accepta oameni de etnie, orientare sexuală, religie etc. diferite, ci înseamnă și acceptarea faptului că oamenii au comportamente diferite, pot răspunde diferit în fața conflictului, percep ordinea și deadline-uri altfel. Da este în regulă să avem proceduri, să impunem niște standarde, dar pe de altă parte trebuie să înțelegem că nu toți oamenii lucrează la fel, iar rolul liderilor este de a accepta acest lucru și de a înțelege că suntem diferiți”, afirmă Ramona Igreț.

 

EventsOnline.ro este platforma evenimentelor business și profesionale. Abonează-te gratuit la newsletter-ul EventsOnline, aici, și poți primi alerte săptămânale cu evenimente din domeniul care te interesează. Platforma EventsOnline.ro este administrată de Oameni și Companii.

Bucharest Business School, din cadrul Academiei de Studii Economice din București, a fost înființată în 2014 și are două programe internaționale de MBA: programul Româno – Francez INDE MBA și programul Executive MBA Româno-Canadian.