2020 a venit peste toți mai ceva ca o avalanșă. N-am știut ce anume ne lovește, ce se întâmplă și cu atât mai puțin ce urmează pentru noi. Dar ne-am scuturat, adaptat și am mers mai departe. Și anul acesta a mai adus ceva.

Dincolo de toate schimbările și noua realitate impusă de restricțiile pandemiei, s-a schimbat ceva mult mai profund în noi – percepția. Asta include, fără îndoială, cum percepem locul de muncă, modul în care privim propriul timp și efort. Toate acestea care erau într-o linie standard pentru cei mai mulți, înainte de 2020. Drumul casă-birou și retur, muncă de dimineața până după-amiaza/ seara, niște timp cu cei dragi și, dacă aveam puțin noroc, și timpul petrecut cu noi înșine.

Ei bine, noua realitate ne-a arătat că noi ne putem crea ordinea proprie și că avem cu adevărat această opțiune, anterior poate indisponibilă. S-au ridicat noi puncte de vedere, s-au pus pe masă noi beneficii, la care înainte nici nu visam, precum munca remote, ore mai puține de lucru și în acord cu eficiența. Un vis acum de domeniul concretului. Cum să nu prefere angajații un astfel de mediu flexibil? Cum să ne mirăm de ce avem fluctuații de personal mai mari acum, chiar și într-o perioadă deosebit de instabilă economic? Da, este un risc pentru fiecare om atunci când schimbă echipa în plină pandemie. Nu știm ce urmează, cert e că viitorul sună bine doar pentru cei care țin pasul cu valul schimbării și asta e valabil atât pentru angajator, cât și pentru angajat.

Citește mai mult: republica.ro