A început cronometrarea inversă pentru 2021. A mai rămas puțin din acest an, așa că specialiștii din HR estimează încă de pe acum ce tendințe ar putea modela 2022. S-au scris multe despre schimbările uriașe din viața noastră profesională în ultimii doi ani, determinate, bineînțeles, de necesitatea și preocuparea de a fi în primul rând în siguranță. În 2022, pandemia rămâne încă o constantă pentru mulți dintre noi. Cu toate acestea, este corect să spunem că am învățat să ne adaptăm la noile modele de comportament și așteptări pe măsură ce ne facem treaba.

Dacă ne numărăm printre milioanele de angajați care profită de flexibilitatea oferită de munca de acasă sau de munca remote, prin care putem să lucrăm de unde ne dorim, avem șansa să avem un echilibru mai bun între viața muncă și viața privată.

Desigur, oricât de multe s-ar fi de scris despre schimbarea larg răspândită din birouri și locurile de muncă centralizate, există multe ocupații și profesii în care aceste schimbări pur și simplu nu este o opțiune.

Citește mai mult: wall-street.ro