O implicare mai mare a angajaților nu este întotdeauna obținută prin eficientizarea productivității sau prin crearea de obiective și canale de comunicare noi. De multe ori, ceea ce crește implicarea sunt lucruri mult mai simpe.

Iată în continuare o serie de aspecte elementare care pot îmbunătăți implicarea angajaților.

Puterea conexiunii

Îmbunătățirea implicării angajaților este adesea contra-intuitivă. S-ar putea crede că retragerea de la muncă pentru a intra în legătură cu alți membri ai altei echipe va afecta rezultatul, dar de fapt, este invers. Una dintre gazdele comunității HR Superstars, Priscilla, spune că există ceva special care se întâmplă atunci când te conectezi cu colegii de echipă cu care nu lucrezi în mod regulat. Doi dintre membrii comunității HR Superstars au împărtășit aceste răspunsuri grozave despre puterea conexiunii la locul de muncă:

1.„Programul nostru de dezvoltare organizațională. Am reunit grupuri de la distanță din întreaga afacere pentru a explora comportamentele, modul de a lucra în echipă și colaborarea între colegi. Angajații au apreciat conectarea cu alți colegi cu care nu lucrează în mod regulat. Angajații au simțit că investim în ei cu acest exercițiu, care le-a îmbunătățit implicarea și motivația.”

2. „Avem membri din unele echipe care stau în sesiunile altor echipe cu intenția să înțeleagă mai profund provocările, responsabilitățile, dependențele acelei echipe și cum/dacă pot contribui și ei la acest lucru când se întorc în propriile lor echipe. Sunt, de asemenea, invitați să împărtășească ceea ce echipele lor fac diferit, dacă poate fi util pentru echipele pe care le vizitează. Creșterea încrederii, transparenței, comunicării, inovației, eficienței și eficacității și angajamentului general a fost extrem de vizibilă. ”

Auto-îngrijirea

La fel ca și conexiunea cu ceilalți, timpul personal pentru a ieși afară, a medita sau a face mișcare îi poate ajuta pe oameni să se odihnească și să se reîncarce.

3. „BINGO Self Care. Fiecare angajat a primit un card Bingo cu care au putut merge să se relaxeze și reconecteze. În plus, s-au bucurat și de un card cadou de la Starbucks.”

4. „Zile de resetare și reîncărcare la nivel de companie. Întreaga companie a avut o zi liberă pentru resetare și reîncărcare. Fără e-mailuri și apeluri video. Angajații au împărtășit lucruri distractive pe care le-au făcut la un moment dat în viață.”

5. „Nu este chiar inovator, dar datorită tulburărilor sociale care au început în Mai 2020, organizația mea a început sesiuni de „Midfulness”, care sunt reprezentate de discuții de o oră la care pot participa toți angajații în timpul programului de lucru. Există o temă săptămânală (sănătate mintală, munca la distanță etc), o listă cu vorbitori invitați (interni și externi). Discutăm subiecte dificile și ne împărtășim

perspectivele. A fost o modalitate excelentă de a conecta angajații și a fost o experiență de învățare neprețuită pentru toți.”

6. „Adăugarea unui instrument de implicare, oferă conducerii recomandări cu privire la ce modalități pot accesa pentru a avea un impact pozitiv asupra implicării angajaților și extinde oportunitățile de coaching celor care au nevoie de el. Acesta a fost, de departe, cel mai inovator pas pe care l-a făcut organizația noastră.”

7. „Am inițiat provocări lunare pentru întreaga companie, precum: voluntariat, meditații, grădinărit, cerc de pictură, etc. De asemenea, am inclus și o serie de recompense, organizăm și o întâlnire săptămânală la nivel de companie pentru a purta diverse discuții relaxante, care nu au legătură cu munca, iar angajații sunt îndemnați să vorbească despre ceva care îi pasionează.”

Sursa: https://www.humanresourcestoday.com/?open-article-id=20261527&article-title=what-are-9-innovative-ideas-that-actually-improve-employee-engagement-