Cegeka, furnizor de top de soluții IT&C cu sediul central în Belgia, anunță lansarea celei de-a treia ediții a Cegeka Academy, program educațional destinat pentru studenții din facultățile tehnice aflați în ani terminali sau la master din București.

Programul este deschis pentru aproximativ 50 de studenți și se va desfășura pe parcursul a 12 săptămâni, în perioada 1 martie – 31 mai 2022, cu focus pe 3 tehnologii – Java, .NET și Frontend. Pe lângă noțiunile teoretice și tehnice pe care studenții le vor dobândi alături de mentorii lor – programatori din cadrul Cegeka – ei vor mai avea acces și la informații de HR, despre reușita unui proces de recrutare, sfaturi despre cariera profesională, dar și cele mai bune practici pentru viitorul lor parcurs profesional, cu ajutorul specialiștilor de resurse umane și trainerilor din cadrul Cegeka România.

Pentru a face parte din a treia ediție a Cegeka Academy, studenții sunt invitați să trimită CV-ul pe https://www.cegeka.com/en/ro/jobs/all-jobs/cegeka-academy-software-developer-2009 până pe 20 februarie 2022.

Ce vor învăța studenții timp de 3 luni?

În fiecare săptămână, mentorii le vor prezenta noțiuni tehnice, urmate în paralel de probleme sau exerciții pentru o mai bună înțelegere a teoriei, dificultatea crescând gradual pe măsura avansării în program. În ultima lună a Cegeka Academy, studenții vor fi împărțiți în echipe, iar fiecare echipă va avea de realizat un proiect. Scopul acestui proiect nu reprezintă doar utilizarea și aprofundarea noțiunilor învățate până în acel moment, dar și dezvoltarea de soft skills: comunicare în echipă, stabilirea priorităților și rezolvarea taskurilor.

“Noi, ca echipă de mentori, sperăm ca acest program să fie cât mai folositor pentru toți studenții participanți. Chiar dacă doar o parte dintre ei vor continua să lucreze la Cegeka, suntem convinși că această experiență îi va ajuta pe toți să își diversifice cunoștințele în domeniu și să obțină un job ca programator. Consideram că un astfel de program de învățare este util pentru orice student, aflat la finalul studiilor, completând cunoștințele tehnice obținute în timpul facultății. Prin intermediul Cegeka Academy ii punem pe studenți în contact cu oamenii care lucrează în industrie, care au o experiență în spate, de la care pot învăța multe lucruri noi, și de ce nu, de la viitorii lor colegi. Scopul nostru principal este să le furnizăm informații cât mai relevante pentru un nou job, o bază pentru viitorul lor în această industrie” au menționat mentorii din Cegeka Academy.

Programul Cegeka Academy din 2021 s-a bucurat de participarea a 37 de studenți, care au aprofundat cunoștințe pe două tehnologii: Java și .NET, iar 15 studenți deja au obținut un job în cadrul Cegeka România. Entuziasmați de rezultatele ediției precedente, anul acesta, echipele de mentori au decis să mai adauge încă o tehnologie pe lângă Java și .NET, și anume Frontend.

“Ne dorim să extindem tehnologiile în fiecare an pentru a ne adresa unei palete cât mai largi de studenți. Suntem extrem de fericiți că anul trecut am descoperit tineri dornici să învețe, iar 15 dintre ei ni s-au alăturat în diverse proiecte. Scopul nostru rămâne, în continuare, să investim în educația studenților și a elevilor, să le oferim un bagaj de cunoștințe tehnice și non-tehnice care să îi ajute la început de carieră”,  a declarat Andra Antonescu, HR Director la Cegeka România.