Probabil că nu există vreun domeniu de activitate pentru care anul 2020 nu a reprezentat o provocare în adevăratul sens al cuvântului. Sosit cu o schimbare radicală de paradigmă, carantină impusă, pericole sanitare și nu numai, anul pandemiei și-a lăsat puternic amprenta asupra lumii, impunând schimbări generale în felul în care mulți își desfășoară activitatea. „Work from home” a fost una dintre cele mai utilizate sintagme ale anului trecut și nici anul acesta nu pare să vină cu vreo schimbare în acest sens.

Peste toată această situație a tronat cumva cuvântul „adaptare”: companiile au fost forțate să se adapteze la schimbări majore în piețe, angajații au fost forțați să se adapteze la un nou regim de lucru și guvernele au fost forțate să se adapteze în fața unei situații nemaiîntâlnite în Europa modernă. Însă „adaptarea” nu a venit tot timpul cu o conotație pozitivă.

Lucrul de acasă cu echipamentele companiei, o rețetă pentru dezastru

Hackerii au avut un răspuns extrem de rapid la ceea ce mulți au numit „noul normal”, adaptându-și metodele de atac și abordările în concordanță cu situația. Faptul că mulți angajați au început munca de acasă, de multe ori cu echipamente oferite de companiile lor, a oferit atacatorilor cibernetici noi oportunități.

Citește mai mult: economedia.ro