Când a început pandemia și milioane de angajați au fost trimiși să lucreze de acasă, programul de lucru normal a început să sufere modificări, deoarece aceștia nu știau cum să se deconecteze de la muncă. Fără nicio separare între serviciu și acasă, angajații au observat fiecare e-mail sau notificare și se simțeau obligați să răspundă, indiferent de oră. Dar acesta este un pas către burnout și este important ca angajatorii să abordeze acest lucru și să stabilească limite.

Iată 3 pași pe care îi poți aborda pentru a te asigura că angajații se deconectează de la muncă în timp ce lucrează de acasă:

1.Poartă discuții personale cu toți angajații. Ai putea face o declarație generală care să încurajeze angajații să se deconecteze, dar ar fi mult mai eficient dacă ai vorbi cu angajații la nivel personal. Discută  despre volumul de muncă cu care se confruntă, cât timp petrece acasă muncind, dacă obiectivele actuale ale companiei pentru angajați sunt rezonabile și vedeți cu ce alte responsabilități  jonglează acasă.

  1. Subliniază un echilibru sănătos. Spune-i angajatului cât de important este să găsească echilibrul și lucrează cu el pentru a crea un program. Alegeți orele de lucru desemnate sau conveniți asupra unui set de sarcini zilnice.
  2. Recunoașteți munca lor grea. Asigură-l pe angajat că știi că este un moment dificil și mulțumește-i pentru munca depusă. Asigură-te că te pui la dispoziție pentru a discuta despre viitoarele probleme legate de echilibrul dintre viața profesională și viața privată.

Idei suplimentare

Chiar și după aceste discuții, ar putea fi greu să-i faci pe oameni să-și rupă obiceiurile de suprasolicitare. Iată alte câteva idei, prezentate de liderii de resurse umane pe blogul Namely:

-creează o politică care interzice e-mailurile de la serviciu între ora 17:00. și ora 9 a.m.

-interzice trimiterea de e-mailuri angajaților în timpul vacanțelor

-încurajează angajații să ia pauze în timpul zilei de lucru și să-și exercite hobby-uri

-condu prin exemplu și nu efectuați nicio muncă în afara orelor normale de lucru

-încurajează angajații să elimine aplicațiile de comunicare în muncă de pe dispozitivele personale.

Sursa: https://www.hrmorning.com/articles/helping-your-employees-disconnect-from-work/