ANAF a anunțat organizarea de concursuri de recrutare de personal din sursă externă pentru peste 130 de posturi de execuție, în principal la regionala București. Acesta este primul concurs de recrutare de personal din sursă externă pentru ANAF începând din 2016, cu excepția unui concurs derulat în 2018 exclusiv pentru Vama Galați. ANAF pierde anual un număr semnificativ de angajați, prin pensionare și plecare voluntară, iar deficitul a fost acoperit în ultimii ani, în care concursurile au fost oprite, prin transferuri de personal de la alte instituții ale statului. Cele mai multe posturi, 75, au fost anunțate pentru regionala București, iar 57 pentru structura centrală, în principal pentru structuri înființate mai recent, cum ar fi managementul riscului și managementul informației, dar și pentru altele, printre care executările silite. ANAF ar putea anunța în următoarea perioadă recrutări, mai reduse ca număr, și la celelalte regionale.

Cele mai multe posturi, 75, au fost anunțate pentru regionala București, iar 57 pentru structura centrală, în principal pentru structuri înființate mai recent, cum ar fi managementul riscului și managementul informației, dar și pentru altele, printre care executările silite.

ANAF ar putea anunța în următoarea perioadă recrutări, mai reduse ca număr, și la celelalte regionale.
ANAF are mai puțin de 23.000 de angajați și aproape 3.000 de posturi vacante, după ce anul trecut au fost desființate 2.000 de posturi neocupate.

Citește mai mult: https://www.profit.ro/taxe-si-consultanta/anaf-angajeaza-primele-recrutari-externe-de-personal-din-ultimii-5-ani-20256590