Cei doi ani de pandemie au avut urmări semnificative în industria ospitalității, una dintre cele mai afectate arii de business în timpul pandemiei, după cum a arătat, într-un interviu pentru platforma GlobalHRManager, Andreea Nicolae, Director resurse umane Continental Hotels.  

Urmările? ”Am pierdut o multitudine de oameni buni, cu experiență solidă în domeniu. Acum, după mai bine de doi ani, când lucrurile par să revină la normal, o mare parte din ei nu doresc să mai revină în industrie, considerând-o încă nesigură și preferând să se reorienteze profesional. Provocarea continuă și este dată nu doar de lipsa personalului calificat și a fluctuației obișnuite, ci în primul rând de lipsa de personal dornic să îmbrățiseze și să se dezvolte în cadrul unei profesii nobile, care contribuie la grija față de cei din jur”, a explicat Andreea Nicolae.

Proceduri greoaie pentru angajații din afara țării               

”Am colaborat cu companii pentru aducerea de angajați din afara țării, din Asia. Există extrem de multe companii care oferă astfel de servicii, însă procesul este de durată, din cauza formalităților care trebuie îndeplinite. Mai mult decât atât, chiar angajarea unor cetățeni non UE, care se găsesc deja la noi în țară (fie doresc să își schimbe locul de muncă, fie angajatorul care i-a adus a renunțat la ei) este dificilă și durează cel puțin o lună, într-un caz fericit. Într-o piață în care există foarte multe locuri de muncă disponibile, iar candidații se răzgândesc de pe-o zi pe alta, o lună înseamnă foarte mult”, a mai arătat Nicolae.

Dezvoltarea profesională a angajaților 

Găsirea celui mai potrivit candidat constituie un proces esențial, care stă la baza dezvoltării oricărui business și de aceea trebuie să fie realizat eficient și corect, potrivit Directorului de resurse umane Continental Hotels: ”Într-un domeniu în care lucrăm cu și pentru oameni, credem că pasiunea pentru meserie joacă un rol esențial.”

Stimulente, oportunități, training și dezvoltare personală 

”Continental Hotels promovează performanța, atât la nivel individual, cât și la nivel de echipă și încurajează orientarea angajaților către îndeplinirea de obiective. Oferim angajaților noștri un loc de muncă unde găsesc stimulente, oportunități, training și dezvoltare personală. Continental Hotels este primul lanț hotelier din România certificat ca formator autorizat în turism, deținând autorizare pentru desfășurarea cursurilor de inițiere-calificare ca recepționer hotel, desfășurând cursuri cu prioritate pentru personalul propriu”, a mai spus Andreea Nicolae.