Angajatorii din România au contactat cu 45% mai mulţi candidaţi pentru un loc de muncă, de la începutul anului, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2022, conform datelor centralizate de o platformă de recrutare online.

În acelaşi interval de referinţă, tot mai multe companii aleg să afişeze salariul în oferta de job, pentru a atrage candidaţi relevanţi, în prezent gradul de transparentizare ajungând la 36%, în creştere cu 14% faţă de anul trecut.

Potrivit BestJobs, cele mai multe oferte pentru un loc de muncă cu salariul la vedere sunt din domenii precum Vânzări, Inginerie, Financiar/Contabilitate, IT/Telecom şi Producţie/Logistică. Din totalul acestora, peste 8% se adresează candidaţilor fără experienţă, aproximativ 26% candidaţilor „entry level”, 38% celor cu doi până la cinci ani de experienţă, iar 28% persoanelor cu experienţă de peste cinci ani şi „executive level”.

În acelaşi timp, joburile internaţionale, care presupun relocarea permanentă sau temporară, afişează salariile pentru a atrage candidaţii, ofertele salariale fiind mult mai mari faţă de cele din România. Domeniile cu cele mai multe joburi de la începutul anului sunt: Vânzări, Management, Inginerie şi Financiar/Contabilitate.

De asemenea, din numărul total de aplicări, 20% sunt în Vânzări, aproximativ 14% în Management, şi 9% în Financiar/Contabilitate. Totodată, de la începutul anului, aproximativ 10.000 de posturi în IT/Telecom au fost publicate pe platforma BestJobs.

De la începutul lunii februarie, persoanele cu vârsta cuprinsă între 25-34 ani au fost cele mai active (35%) şi au aplicat într-un număr mai mare la joburi, comparativ cu alte categorii de vârstă. În continuare, locurile de muncă remote sau parţial remote atrag o bună parte dintre aplicări. Datele din luna februarie arată o creştere a aplicărilor pentru joburile remote cu 10% faţă de ianuarie, respectiv dublu faţă de februarie 2022.

BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România, unde sunt conectaţi peste 4,6 milioane de profesionişti şi sunt postate mai mult de 35.000 de locuri de muncă. AGERPRES