Lipsa acută de personal face ca multe afaceri să fie nesustenabile, iar recrutorii nu s-au confruntat cu o provocare atât de mare și îngrozitoare niciodată. Multe companii nu pot fi profitabile și nu pot să crească, fără ocuparea locurilor de muncă vacante, așadar dacă acesta este și cazul companiei dvs., știți deja că este esențial să ocupați cât mai rapid posibil acele locuri. Anul acesta prezintă provocări unice care vor necesita soluții inovatoare de angajare.

Iată cinci sfaturi de angajare care vă pot ajuta în acest an:

  1. Lasă datele să conducă

Construiește-ți planul de recrutare pe baza datelor disponibile. Puteți începe prin a vă determina resursele actuale – inclusiv capacitatea echipei, bugetul, obiectivele de vânzări – și să le comparați cu anii anteriori, pentru a vă determina nevoile de angajare. Acest lucru vă va ajuta să vă clarificați nevoile  companiei și să vă determinați prioritățile.

  1. Câștigă prin comunicare

Știați că 63% dintre candidați consideră comunicarea cu angajatorul ca fiind inadecvată în timpul procesului de recrutare? Nu lăsați acest număr să vă descurajeze; luați-o ca pe o oportunitate de a vă diferenția procesul de angajare de concurență. Câștigurile rapide, cum ar fi instalarea unui chatbot pentru a răspunde la întrebările candidaților sau implementarea comunicării prin SMS, vă pot reduce timpul de angajare, sporind în același timp experiența candidatului.

  1. Folosiți AI pentru a crește eficiența

Productivitatea recrutorilor este  foarte importantă în timpul oricărei crize globale, care zdrobește afacerile, care provine din lipsa de oameni. Ne așteptăm ca în 2022 chiar și companiile mari să crească și să scadă pe baza succesului angajării. Fiecare clipă contează, de aceea, este important să luăm în considerare unde tehnologiile AI pot automatiza consumul de timp administrativ, cum ar fi programarea interviurilor, sortarea CV-urilor și chiar publicitatea de locuri de muncă.

  1. Privește în interior

Doar două companii din cinci promovează locuri de muncă pe plan intern. Dacă nu faceți parte din prima categorie, atunci afacerea dvs. poate pierde unele dintre cele mai bune talente. Mobilitatea internă poate presupune redistribuire pentru a răspunde cererilor locale urgente sau promovarea din interior. Acest lucru vă poate economisi timp și bani pentru compania dvs., în timp ce crește retenția pe termen lung. Cei care sunt promovați sunt mult mai puțin probabil să se îndrepte spre plecare.

  1. Faceți aplicațiile accesibile

Când ați aruncat ultima dată o privire critică asupra aplicației pe care o văd candidații dvs.? Este ușor de completat? Este compatibilă cu dispozitivele mobile? Nu creați bariere cu forme greoaie; păstrați totul ușor și accesibil. Luați în considerare implementarea aplicațiilor cu un singur clic pentru a vă strânge rețeaua și pentru a nu lăsa multe persoane să scape.

În recrutare, este întotdeauna important să știți ce vă motivează candidații și să realizați acest lucru. Adesea, solicitanții concurenților caută flexibilitate în locație, flexibilitate în program, cultură mai bună sau compensații pe care nu le-ar putea obține de la angajatorul actual. Aflarea a ceea ce caută și furnizarea de programe care își îndeplinesc obiectivele vă pot diferenția compania.

Folosiți inteligența artificială acolo unde are sens, promovați locurile de muncă deschise la nivel intern, asigurați-vă că aplicațiile pe care le folosesc candidații sunt accesibile pentru aceștia și îmbunătățiți-vă modul de a comunica.

Sursa: https://www.hrmorning.com/articles/hiring/