Acum, mai mult ca oricând, mediul de business e dominat de incertitudine, iar managerii şi antreprenorii au nevoie să se concentreze pe operaţiunile pe termen scurt şi pe regândirea activităţii, fără să piardă din vedere viziunea şi creşterea pe termen lung. Transformarea digitală a organizațiilor, interesul crescut pentru sustenabilitate și criteriile ESG, globalizarea piețelor și estomparea granițelor dintre industrii/domenii de activitate, toate acestea îi determină pe managerii care vor să rămână competitivi să iasă din zona lor de confort și să urmeze un program internațional de tip executive MBA.

Un program executiv MBA te va învăţa să ai o viziune de ansamblu asupra mediului de afaceri şi asupra funcţiilor unei organizaţii, să identifici riscuri şi trenduri în legătură cu industria şi organizația ta, să imaginezi şi să elaborezi diferite scenarii privind evoluţiile viitoare, să realizezi planuri de dezvoltare, dar şi planuri de contingenţă sau de continuitate, să creezi şi să dezvolţi o cultură organizaţională care să conducă la sănătatea şi succesul organizaţiei pe termen lung.

Cu o istorie de 30 ani, programul Executive MBA Româno-Canadian este un program academic cu dublă diplomă, organizat de Academia de Studii Economice din București, prin intermediul facultății Bucharest Business School, și derulat în parteneriat cu  Universitatea din Quebec la Montreal (UQAM), facultatea ESG (Ecole des Sciences de la Gestion).

Programul are una dintre cele mai mari comunități de absolvenți de MBA din România (peste 1000 persoane), iar UQAM derulează la nivel global programe similare de Executive MBA în alte 10 țări din Europa, Asia, America de Nord și de Sud, Africa, având o comunitate globală de peste 12.500 absolvenți.

Programul Executive MBA Româno-Canadian se adresează celor care au minimum 4 ani experiență în poziții de management, dețin o diplomă de licență, au un nivel de Engleză peste mediu și doresc să avanseze în carieră la nivelul următor. Vârsta medie a cursanților în cadrul programului este 38 ani și este astfel soluția potrivită atât pentru pentru managerii de top cât și pentru cei care se pregătesc de pozițiile de tip C-level.

Programul durează 2 ani / 4 semestre, include 15 materii / module, în limba engleză – fiecare materie/modul se desfășoară pe parcursul a două weekenduri, unul față în față (în campus) și unul online; jumătate dintre module sunt predate de către profesori canadieni de la UQAM, iar cealaltă jumătate de profesori români de la ASE. Unul dintre module are loc în Canada, la Montreal, în ultimul semestru din anul al doilea.

În prezent, programul se derulează în format blended learning, cursurile desfășurându-se în weekend, față în față (aproximativ 70%) și online (aproximativ 30%). Acest format are o serie de avantaje, precum:

  • Interacțiunea cu profesorii, colegii și networking-ul. Deși o parte din învățare are loc online, programele blended learning facilitează și interacțiunea cu colegii și profesorii în mediul fizic. Ai ocazia să participi la cursuri în clasă, discuții, proiecte de grup și evenimente sociale, ceea ce îți permite să construiești relații personale și profesionale valoroase. Aceste interacțiuni pot duce la formarea unor rețele puternice de contacte și la colaborări pe termen lung.
  • Îmbinarea teoriei și practicii. Blended learning îți permite să îmbini teoria și practica într-un mod mai eficient. Poți învăța conceptele de bază și teoriile în mediul online, iar apoi să aplici aceste cunoștințe în activități practice și studii de caz sau în discuții în clasă. Acest tip de abordare te poate ajuta să înțelegeți mai bine cum să aplici conceptele de afaceri în situații reale și să îți dezvolți abilitățile practice necesare în lumea afacerilor.

Costul total al programului este 15 000 Euro pentru cei 2 ani, plata se realizează în 4 rate, câte una pentru fiecare semestru. Costul deplasării la Montreal (avion și cazare) este de aproximativ 10% din valoarea costului total și este deja inclus. De asemenea, bursele și discounturile disponibile în 2023 au o valoare de peste 41 000 Euro.

Un program de MBA nu îți oferă doar expertiză tehnică (pe care o poți învăța și singur din cărți), ci îți creează un cadru, o structură, un mod de gândire și îți pune la dispoziție niște instrumente prin care să analizezi o afacere. Este excelent să știi ce întrebări să pui despre afacerea pe care vrei să o dezvolți. Un program de MBA îți oferă, de asemenea, acces la o rețea valoroasă de contacte de afaceri, împreună cu care poți valida ulterior ideea de afaceri sau de consultanță. Importanța unei rețele cu valori similare este crucială pentru orice antreprenor, și când am început afacerea de verificare a background-ului candidaților pentru slujbe, am validat ideea cu câțiva dintre colegii de la MBA.Irina Arsene, fondator și CEO Mindit.io și Mindit Consulting, absolventă

 

Programul Executive MBA Româno-Canadian mi-a oferit un cadru structurat și o atmosferă prietenoasă de studiu, dar și competitivă în același timp, ceea ce m-a determinat să ies din zona de confort personal, să aprofundez și să actualizez concepte de afaceri moderne, necesare oricărui director general, și mi-a permis totodată să fiu mai eficient în deciziile luate. Am interacționat cu profesorii români și canadieni, am trăit o experiență de învățare intensă și interactivă, mai ales în timpul vizitei de studiu la Montreal, am avut colegi extraordinari, cu care încă țin legătura și cu care am dezvoltat nu doar relații de prietenie și încredere, ci și relații de afaceri. Recomand cu entuziasm programul tuturor managerilor și antreprenorilor care urmăresc dezvoltarea personală și profesională. Ștefan Prigoreanu, CEO Millennium Insurance Broker (MIB) Broker de Asigurare – Reasigurare SA, absolvent

 

Ca student în anul al doilea al programului Executive MBA Româno-Canadian, am fost pe deplin impresionată de câte are de oferit acest program dezvoltat în parteneriat de către ASE-BBS și ESG-UQAM. Profesorii, care provin de la ambele universități, împreună cu invitații din mediul de afaceri, aduc o paletă variată de expertiză, transformând această experiență de învățare într-una care te îmbogățește. BBS oferă, de asemenea, oportunitatea de a participa la cursuri de Executive MBA găzduite/organizate de alte universități partenere, cum ar fi Politecnico di Milano, unde am participat în Mai 2022 la un curs foarte interesant și folositor. În plus, programul a adus împreună un grup eterogen de manageri și antreprenori, oferind o oportunitate unică de a învăța unii de la alții și de a face networking cu colegii. Sunt mândră să fiu membră a Asociației Studenților și Absolvenților BBS și îmi face plăcere să particip la diversele evenimente de networking organizate de aceasta și de BBS.

Per total, abilitățile și cunoștințele pe care le-am câștigat sau reîmprospătat și legăturile pe care le-am creat, îmi vor fi cu siguranță de folos în noul parcurs antreprenorial pe care l-am ales recent. Sunt recunoscătoare că fac parte din acest program al BBS și din comunitatea creată în jurul acestuia. Dilek Saydan Batmaz, Fondator DB Academy, student în anul 2

 

Informații înscriere

Înscrierea are loc în perioada 2 mai – 20 septembrie și presupune două etape: alcătuirea unui dosar cu acte (https://canadian mba.ro/admission-file/), respectiv un interviu individual cu o comisie (interviurile au loc în lunile iulie și septembrie).

Anul acesta, ASE Bucureşti, sprijinită de Asociaţia Absolvenţilor şi Studenţilor BBS, oferă candidaţilor burse şi discounturi de peste 41 000 Euro la programul Executive MBA Româno-Canadian.

Sunt disponibile pentru aplicaţiile complete, depuse până la 15 iunie12 locuri speciale cu discount de 15% şi 3 locuri speciale cu burse de 33%.

Aplică acum pe www.canadian-mba.ro/scholarships sau cere mai multe informații la office@canadian-mba.ro!