Ford Pro a dezvăluit o nouă versiune cu autonomie extinsă pentru E-Transit, sporind astfel versatilitatea celui mai bine vândut van electric mare din Europa. Acesta și-a depășit anul trecut cel mai apropiat concurent cu mai mult de cinci la unu unități vândute.

Noul model are o capacitate utilizabilă a bateriei de 89 kWh pentru o autonomie maximă de până la 402 km,precum și performanțe mai rapide de încărcare AC și DC.

E-Transit  cu autonomie extinsă este complet integrat cu platforma Ford Pro pentru a ajuta clienții să optimizeze gestionarea energiei din baterie, să eficientizeze lucrările din service și să minimizeze timpul de nefuncționare al mașinii și costul de proprietate.

„Opțiunea de autonomie extinsă pentru E-Transit este un alt exemplu al angajamentului Ford Pro de a transforma flotele electrice de înaltă productivitate într-o realitate în Europa”, a declarat Hans Schep, director general, Ford Pro, Europa. „Oferind clienților opțiunea de a conduce mai mulți km între încărcări, alături de o gamă largă de versiuni de caroserie și suport din partea ecosistemului conectat Ford Pro, ne consolidăm poziția de partener de încredere pentru soluții complete de flotă.”

Versiunea cu autonomie extinsă E-Transit este concepută pentru a atrage în special clienții care operează în regiuni rurale, climă mai rece sau pe rute care implică conducerea pe autostradă. Clienții vor putea comanda noul model în cursul acestui an, livrările inițiale fiind așteptate în 2025.

Performanță electrică îmbunătățită

Opțiunea de autonomie extinsă pentru E-Transit crește capacitatea utilizabilă a bateriei la 89 kWh, ceea ce permite o autonomie de până la 402 km – cu 28% mai mult decât modelul standard. Opțiunea de baterie cu autonomie extinsă este introdusă pentru a face din E-Transit o soluție convingătoare pentru flotele care operează dincolo de centrele orașelor, dar doresc totuși să beneficieze de productivitatea accelerată a vehiculelor comerciale electrice.

Pompa de căldură cu injecție de vapori este standard pentru versiunea cu autonomie extinsă, având rolul de a încălzi cabina mai eficient la temperaturi scăzute. Sistemul este similar cu cel de pe E-Transit Custom – primul vehicul electric care utilizează această tehnologie – și este conceput pentru a îmbunătăți eficiența energetică și pentru a optimiza autonomia pe vreme mai rece.

Inginerii Ford au îmbunătățit semnificativ performanța de încărcare a E-Transit pentru versiunea cu autonomie extinsă. Puterea maximă de încărcare AC a fost mărită de la 11 kW la 22 kW, ceea ce înseamnă că o încărcare completă peste noapte va dura mai puțin de șase ore. Puterea de încărcare pentru DC a fost mărită de la 115 kW la 180 kW, astfel încât o încărcare de 10 minute poate adăuga până la 116 km de autonomie, iar o încărcare de 10-80% durează aproximativ 28 de minute.

Ford Pro se așteaptă ca versatilitatea crescută a versiunii E-Transit cu autonomie extinsă să atragă clienții datorită gamei largi de caroserii disponibile. E-Transit este oferit într-o gamă cuprinzătoare de 19 variante, inclusiv lungimi L3 și L4, van, cabină dublă în furgonetă și versiuni de caroserie cu șasiu unic, cu GVM-uri de la 3.500 kg la 4.250 kg. Sarcina utilă maximă este de până la 1.460 kg pentru furgonete și 1.814 kg pentru variantele de șasiu cu cabină, cu o greutate remorcabilă de până la 750 kg pentru modelele cu GVM de 3.500 kg. Pro Power Onboard este, de asemenea, disponibil pentru a furniza 2,3 kW putere din bateria vehiculului pentru a putea alimenta diferite scule, echipamente și conversii.

Gama extinsă E-Transit beneficiază de aceleași caracteristici digitale care sporesc productivitatea  pe care Ford Pro le-a anunțat în gama Transit 2024:

  • Modem 5G ca dotare standard pentru conectivitate super-rapidă în orice moment
  • Capacitate de actualizare software wireless pentru mai multe module ale vehiculului
  • Noul sistem inovator de integrare pentru controlul conversiilor prin intermediul ecranului SYNC
  • Tehnologia Delivery Assist concepută pentru a ajuta la economisirea a până la 20 de secunde per oprire – mai mult de o oră pe zi

În plus, atât modelele E-Transit standard, cât și cele cu autonomie extinsă din gama 2024 beneficiază de un nou interval de service, de doi ani / nelimitat care ajută la reducerea costurilor de proprietate pentru companii. Acesta este un upgrade major față de intervalul actual de un an / nelimitat.

Din momentul lansării din iunie 2022, E-Transit a fost cel mai bine vândut furgon electric de două tone din Europa, atingând o cotă de piață de peste 55% în 2023.

Descoperă mai multe informații despre modelele Ford la ATI MOTORS HOLDING, la showroom-ul din DN 28 Iasi – Tg. Frumos Km 10, Iași sau online pe https://www.ford-iasi.ro/