Importanța locurilor de muncă pentru care sunt necesare competențe superioare va crește, iar oamenii capabili să rezolve probleme complexe vor fi la mare căutare, în timp ce joburile cu muncă standardizată vor pierde din importanță, a afirmat Andreea Voinea, director executiv Resurse Umane la Banca Comercială Română, în cadrul evenimentului BCR Expert Hub.

„Este foarte important ca organizațiile să își pregătească oamenii. În primul rând să le ridicăm nivelul de conștientizare, căt de important e să își dezvolte aceste competențe și că permanent trebuie să fie deschiși la învățat. Crește importanța unor joburi în zona de digitalizare, automatizare, date science. Sunt joburi pentru care există o cerere foarte mare, o lume întreagă intră în competiție pentru ele, nu numai banking-ul”, a punctat Andreea Voinea. Deja sunt multe companii din străinătate care recrutează experți locali pentru a lucra doar de acasă (fully remote), piața din România fiind una foarte ofertantă în domeniul IT și digital transformation, a adăugat directorul de resurse umane din BCR.

Reprezentanta BCR spune că perioada aceasta a reprezentat cel mai important exercițiu de adaptare pentru toate industriile, iar flexibilitatea a devenit extrem de importantă pentru angajații din toate domeniile.

Citește mai mult: republica.ro