McDonald’s România, lanțul de restaurante cel mai extins din piața locală, operat de Premier Restaurants, este unul dintre cei mai activi angajatori din România. Compania a bifat în ultima parte a anului deschiderea magazinului cu numărul 90 și estimează că va încheia 2021 cu aproximativ 5.500 de angajați, a declarat într-un interviu, Paul Drăgan, CEO al McDonald`s România. Cum au decurs recrutările în compania care angajează la foc automat, ce salarii încasează angajații și ce așteptări există pentru 2022?

Ce salarii au angajații McDonald`s din restaurante și cum decurg angajările

Salariul de bază pentru un crew (lucrător comercial responsabil cu pregătirea produselor sau servirea clienților) pornește de la 1.700 de lei, pentru opt ore. La acesta se adaugă și plata tichetelor de masă (un bon de 20 de lei pentru fiecare zi lucrată). Turele de weekend și cele din timpul nopții se plătesc suplimentar, la fel și orele state peste program. Practic, un lucrător comercial poate ajunge chiar și la 2.400 de lei net pe lună, cu tot cu ore suplimentare lucrate, valoare la care s-a ajuns în urma unor creșteri salariale constante, aplicate încă de anul trecut.

McDonald’s oferă contracte de muncă pe o perioadă nedeterminată, cu pregătire și traininguri pentru poziții manageriale. Lanțul de restaurante a lansat o campanie de recrutare la nivel naţional pentru peste 60 de manageri trainee, viitori manageri ai restaurantelor sale din principalele oraşe din ţară printre care Bucureşti, Braşov, Sibiu, Cluj, Oradea, Zalău şi Râmnicu Vâlcea.

Citește mai mult: wall-street.ro