Angajatorii au publicat peste 18.000 de anunţuri de angajare pentru categoria de lucrători în producţie – depozit – logistică. Pe poziţia a doua în clasamentul celor mai doriţi angajaţi din luna noiembrie au fost şoferii şi curierii, cu mai mult de 10.000 de anunţuri publicate de angajatori . O altă categorie de candidaţi care a înregistrat o creştere semnificativă a anunţurilor de angajare în noiembrie 2021 faţă de noiembrie 2020 a fost cea de personal hotelier şi restaurante, cu o creştere de peste 220%.

În ceea ce priveşte interesul candidaţilor, pe primul loc au fost locurile de muncă din agricultură – zootehnie în luna noiembrie, cu o medie de 13,9 de candidaţi care au aplicat pentru o poziţie. Luna trecută, joburile care s-au ocupat cel mai rapid au fost cele de bone – menajere, cu un număr mediu de 14,4 zile de la postarea anunţului până la ocuparea locului de muncă.

Cererea pentru lucrătorii din producţie a crescut cu mai mult de 300% în noiembrie 2021 faţă de aceeaşi lună din anul trecut, conform datelor de pe platforma OLX. Luna trecută, angajatorii au publicat mai mult de 18.000 de anunţuri de angajare pentru categoria de lucrători în producţie – depozit – logistică. Pe poziţia a doua în clasamentul celor mai doriţi angajaţi din luna noiembrie au fost şoferii şi curierii, cu mai mult de 10.000 de anunţuri publicate de angajatori,  în creştere cu 79% faţă de luna noiembrie din 2020 şi în scădere cu 10% faţă de luna octombrie din acest an.

Citește mai mult: https://www.zf.ro/eveniment/indexul-olx-al-locurilor-de-munca-cererea-pentru-lucratorii-din-20395286