Cisco (NASDAQ: CSCO) a prezentat în cadrul evenimentului WebexOne 2021 cel mai nou produs dedicat colaborării în sistem hibrid. Webex Hologram este singura soluție de colaborare în timp real din industrie care valorifică beneficiile căștilor de realitate augmentată, combinând funcționalitățile Webex pentru întâlniri cu holograme 3D imersive.

64% dintre angajați declară că opțiunea de a lucra de la distanță influențează în mod direct decizia de a rămâne la un anumit loc de muncă sau de a-l părăsi (sursa: Cisco Hybrid Work Index), astfel că organizațiile vor trebui să ofere din ce în ce mai multe aranjamente flexibile de lucru. Totuși, sistemul hibrid de lucru reprezintă o provocare pentru echipele care desfășoară activități practice, cum ar fi proiectare sau training cu obiecte fizice. Datorită capabilităților holografice ale Webex Hologram, participanții pot interacționa acum în moduri care înainte erau posibile doar în persoană.

„Misiunea noastră la Cisco este să le dăm posibilitatea celor trei miliarde de lucrători digitali de pe planetă să colaboreze în mod egal, de oriunde din lume”, a declarat Jeetu Patel, vicepreședinte executiv și director general la Cisco Security and Collaboration. „Webex Hologram reprezintă un pas important în oferirea unei experiențe simple și fluide de lucru, fără decalaje între colaborarea virtuală și cea în persoană.”

Pandemia de COVID-19 a instituit protocoale de siguranță la nivel global, care au intensificat nevoia organizațiilor de a oferi întâlniri virtuale imersive. De exemplu, în industria medicală, atunci când este introdus un nou dispozitiv chirurgical, medicii, tehnicienii, echipele de vânzări și suport trebuie să fie instruiți rapid. Cu Webex Hologram, acest proces poate fi gestionat de la distanță pentru a economisi timp și pentru a elimina necesitatea deplasărilor, oferind în același timp posibilitatea de a vedea dispozitivul chirurgical din orice unghi și la dimensiunea sa reală, exact ca și când un medic s-ar afla în încăpere.

„Webex Hologram este un instrument important pentru inginerii, piloții și echipajele noastre, în procesul de reimaginare a sporturilor hibride și de suport oferit echipelor noastre pe pistele din întreaga lume”, a declarat Zak Brown, CEO McLaren Racing. „În loc să trimitem un tehnician la echipa de curse sau să explicăm procedurile prin imagini plate, cu ajutorul tehnologiei Hologram putem arăta imediat o componentă a motorului din orice unghi, putem transmite dimensiunea și să oferim instrucțiuni despre asamblare și utilizare, ca și cum am fi acolo în persoană – economisind în același timp multe ore de călătorie.”

Capabilități Webex Hologram:

  • Tehnologie imersivă, aflată deja în uz: Spre deosebire de experiențele de colaborare 2D și virtuale existente pe piață astăzi, Webex Hologram oferă senzația de co-prezență datorită hologramelor foarte precise, în timp real, ale oamenilor. Pentru participanți, experiența devine mai interactivă și mai realistă, spre deosebire de utilizarea avatarurilor. Acest lucru poate face o mare diferență în activitățile de training și de soluționare a problemelor.
  • Partajare de conținut fizic și digital: Cu Webex Hologram, prezentatorul poate partaja atât conținut fizic, cât și digital, care le permite utilizatorilor să lucreze împreună și să colaboreze cu adevărat. De exemplu, în cazul unui producător auto, participanții pot interacționa cu un prototip fizic al unui vehicul care este prezentat prin intermediul experienței AR (realitate augmentată), îl pot examina și oferi feedback cu privire la motor și șasiu. De asemenea, în timpul experienței pot fi partajate randări sau alt conținut digital.
  • Experiență multi-dimensională pentru mai mulți utilizatori: Suport pentru o experiență de prezentare „1: many”, care permite participarea de la distanță a mai multor utilizatori. Fiecare utilizator are parte simultan de o experiență multi-dimensională, spre deosebire de alte oferte care limitează utilizarea la vizualizări dintr-un singur unghi.
  • Compatibilitate: Webex Hologram este compatibil cu căștile AR din industrie, cum ar fi Magic Leap și Microsoft HoloLens.

Webex Hologram va consolida și mai mult Webex Suite, permițând utilizatorilor care lucrează de la distanță și în sistem hibrid să se implice în experiențe interactive folosind căștile AR preferate. În ultimul an, Webex by Cisco a lansat pe piață aproximativ 1.000 de funcționalități și dispozitive noi și continuă să inoveze cu noi tehnologii.