Dacă la început de pandemie părea o nebunie absolută să angajezi un om remote și să îl integrezi în companie tot în acest mod, după aproape doi ani de criză sanitară, instrumentele digitale nu mai sunt deloc străine, nici pentru companii și nici pentru angajați. Din lipsă de opțiuni, angajatorii au adoptat la început în mod forțat aplicații noi prin care să comunice cu angajații nou veniți, în timp ce alții au accelerat adopția unor tehnologii și aplicații interne care existau deja. Cum s-au derulat procesele de onboarding în cadrul a trei mari companii: Bosch România, FAN Courier și Mondelez România, în toată această perioadă?

Ce înseamnă un proces de onboarding

Este de la sine înțeles faptul că noii angajați aduși într-o companie trebuie să fie integrați și ghidați în colectiv încă din prima zi de muncă. La acest aspect se rezumă și procesele de onboarding, un concept care presupune ca noii angajați să treacă printr-o perioadă de tranziție și de acomodare în noua companie, un timp în care aceștia beneficiază de tot sprijinul venit din partea colegilor, dar și a managerilor care le pun la dispoziție diverse instrumente utile de integrare. O acomodare corectă la locul de muncă a noilor angajați crește rata de retenție cu 82%, dar și productivitatea cu până la 70%, potrivit unui studiu realizat de Glassdoor.

Pandemia și colegul nou de pe ecran

După recrutarea și selecția oamenilor potriviți, adevărata provocare, odată ce un angajat pășește într-o companie este menținerea acestuia în interiorul respectivei companii. Dar ce au făcut diferit angajații în această perioadă și cum și-au adaptat procesele la o perioadă de criză sanitară în care tehnologia a permis o cunoaștere doar prin intermediul unui ecran?

Citește mai mult: https://www.wall-street.ro/articol/Careers/277978/cum-integrezi-un-angajat-nou-in-2021-contactul-uman-vs-colectivul-digital.html