Teambuildinguri, mese plătite, game nights, coșuri de Crăciun…să fie acestea lucrurile la care ne gândim când vorbim de o cultură organizațională bună? Serios puse la încercare începând cu 2020, companiile se luptă mai mult ca oricând cu fluctuații de personal, chiar și acolo unde există o cultură organizațională cu reputație bună.

Cu siguranță, activitățile, bonusurile și cadourile ce se oferă angajaților reprezintă o bună premisă pentru un plus de motivație sau loializare. Cu toate acestea, în anul de grație 2021 suntem cu toții conștienți că ele nu sunt suficiente pentru consolidarea unei culturi organizaționale puternice, concentrată pe principii și valori coerente, adaptate vremurilor în care trăim.

Având peste 20 de ani de experiență în ‘oameni’, îmi vine destul de ușor să recunosc un mediu organizațional sănătos. Pentru că un astfel de mediu se simte de la primul pas pe care îl faci în companie, până la ultimul ”La revedere!” care îți este adresat atunci când o părăsești. Cultura organizațională nu reprezintă doar o serie de reguli printate într-o agendă A5 cu sigla companiei pe ea. Ține mai ales de un set de bune practici pe care te asiguri, în primul rând, tu, managerul, tu, șeful de echipă, tu, factorul de decizie, că le respecți.

Citește mai mult: wall-street.ro