Primul loc de muncă reprezintă o etapă foarte importantă din viața oricărui om. Este momentul care marchează intrarea în câmpul muncii presărată cel mai adesea cu entuziasm și multe curiozități. Primul salariu îți poate aduce independența financiară mult visată, însă doar dacă vei ști de la început cum să negociezi suma pe care o primești. Cel mai important, înainte de a accepta o ofertă, la primul loc de muncă, este să evaluezi exact ce îți promite compania în raport cu ce poți tu să oferi și abia apoi să-ți negociezi salariul.

Negocierea salariului poate fi problematică la început pentru oricine, mai ales la primul loc de muncă pentru că nu există o experiență anterioară pe care să te bazezi și din care să înveți. Însă există un început pentru toate.

Deși cei mai mulți candidați care vin la un interviu de angajare nu se arată dornici să negocieze salariul, un studiu de la CareerBuilder indică faptul că managerii sunt deschiși în a negocia salariul pe care îl oferă celor care vin la interviu. Mai mult, peste jumătate (53%) dintre angajatori se arată dispuși să negocieze salariile și pentru cei care se află la primul job. Pentru multe companii, acest aspect este inclus în strategia lor și asta pentru că pornesc de la salarii mai mici pentru ca ulterior acesta să poate fi negociat spre mai mult, potrivit CNBC

Citește mai mult: wall-street.ro