Ritmul de redresare economică a fost impresionant până acum, în ciuda problemelor din lanțurile de aprovizionare și a creșterii prețurilor la materiile prime, însă în ultimele luni lipsa forței de muncă începe să perturbe și ea activitatea economică.

Pe măsură ce campaniile de vaccinare au ajutat la redeschiderea economiilor afectate de pandemie, a reaparut nevoia de a angaja oameni. Alain Dehaze, directorul general al grupului Adecco, a avertizat săptămâna trecută că există “enclave de penurie de talente și inflație salarială” pe piețele pe care operează Adecco. Grupul Adecco este una dintre cele mai mari companii din lume specializate în plasarea de personal temporar și permanent.

Această penurie de resurse umane a devenit foarte vizibilă în Marea Britanie, unde a apărut o lipsă de șoferi de camion, afectând transportul de mărfuri. “Există un deficit enorm de șoferi de vehicule grele de marfă pe care îl estimăm între 85.000 și 100.000”, a declarat Richard Burnett, directorul executiv al Asociației britanice de transport rutier de mărfuri. Această criză este rezultatul unei combinații între Covid-19, Brexit și nevoi nesoluționate de dinainte de pandemie.

Citește mai mult: transilvaniabusiness.ro