Întâlnirea de lansare a platformei GlobalHRManager.ro, desfășurată online la începutul lunii iulie, a reunit specialiști în resurse umane din toate domeniile de activitate și a generat discuții cu privire la modalitățile în care departamentele de HR pot să îmbunătățească viața profesională și personală a angajaților din companie. De asemenea, un subiect tratat pe larg în dezbaterea moderată de Ioana Marcu, coach de business și consultant, a fost cel referitor la munca de acasă și cum a modificat aceasta performanțele angajaților.

“În mod ideal, un manager ar trebui să pună la dispoziția angajaților niște ghiduri: Cum să fii fericit, Cum să mănânci sănătos, Cum să dormi sănătos. Pe de altă parte, un ghid de nutriție este destul de abstract și penetreză puțin, mai ales când este impus. Atunci, responsabilii de HR trebuie să fie foarte creativi și să îi aducă pe angajați într-o zonă în care ei să conștientizeze că le-ar putea fi mai bine. Omul este setat să caute binele în orice face și trebuie ajutat să conștientizeze cum poate fi mai bine pentru el. Astfel, se va orienta singur și va alege să facă aceste îmbunătățiri. Cel mai mare succes apare când oferi angajaților informație de calitate și cu sens pozitiv pentru ei”, a explicat Dr. Ruxandra Pleșea-medic specialist zaharat, nutriție și boli metabolice și coordonator al departamentului de diabet, boli de nutriție si metabolism al Spitalului Ponderas Academic Hospital-Regina Maria.

Potrivit acesteia, în relația cu diverse tipuri de angajați, pe perioada pandemiei a identificat două tipare de oameni. “Unii care în sfârșit au găsit momentul să pună în practică meniul primit de la nutriționist și să facă foarte multe lucruri, să scape de dependența de dulce, de anxietate. La polul opus sunt cei care în pandemie, poate din cauza informațiilor eronate sau a stresului, s-au repezit în mâncare. Și atunci au scăpat lucrurile de sub control, și au venit cam la jumătate de an cu 10 kilograme în plus…”

Dr. Ruxandra Pleșea a mai arătat că sunt foarte multe studii despre cum ne influentează anumite alimente și pe primul loc în top trebuie puse condimentele și plantele aromatice, care fac ca, la nivel celebral, să se întâmple lucruri extraordinare. “Este vorba de eliberarea neurotransmițătorilor stării de bine, dar nu într-un mod intempestiv, ca atunci când ai băut un suc cu 7 plicuri de zahăr și apare un foc de artificii, dar apoi totul se schimbă și apare un carusel al emoțiilor. În schimb, condimentele, de exemplu oregano, scorțișoara, șofranul, toate aceste plante aromatice pe care ne este relativ ușor să le adăugăm în orice mâncare sau băutură, de la cafea până la salate sau supă, pot să ne influențeze starea. Vestea bună este că și ciocolata neagră face acest lucru, trei bucățele după masă pot să facă minuni pentru starea noastră. Pe termen lung, se construiește în creier o biochimie pozitivă: consumul unei grăsimi de calitate, deci grăsime de tip Omega-3 din peștii grași (somon, macrou, sardine, ton), poate să ne aducă creierul în trei luni de zile într-o stare foarte bună: capabil să înțeleagă emoții pozitive, să genereze emoții pozitive. Acestea ar fi ‘alimentele minune’, însă, în fiecare zi ai nevoie de un aport normal de proteine pentru că altfel neurotransmițătorii nu se generează, iar ei provin din proteine”, a concluzionat medicul Ruxandra Pleșea.

Comunitatea OSC – GlobalHRManager a fost dezvoltată de Oameni și Companii – OSC din 2017, iar membrii acesteia s-au întâlnit până acum în cadrul unor evenimente offline. Acum comunitatea se bucură și de propria platformă – http://www.GlobalHRManager.ro și de un newsletter periodic gratuit.

Oameni și Companii-OSC oferă soluții de marketing utilizând un ecosistem inovator de 33 platforme digitale proprii și +100 comunități business și profesionale, administrate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici. Portofoliul OSC, aici.