Rețeaua de sănătate Regina Maria lansează campania #EștiMaiPuternicăDecâtCrezi, un proiect emoționant al cărui scop este de a recunoaște puterea mamei și de a creiona acest fapt și în mentalul colectiv. Rețeaua de Sănătate Regina Maria recunoaște și omagiază puterea infinită a celor care ne dau viață, trecând astfel de sfera medicală.

„Se spune că în ziua în care dăm naștere unui copil, ne naștem și noi ca mame. Dar realitatea este că devenim mame mult mai devreme, încă din clipa în care în inimă încolțește dorința de a avea un copil. Pentru unele dintre noi, drumul de la a ne dori un copil la a-l ține în brațe este lin și fără prea multe obstacole. În alte cazuri, să obții o sarcină și să reușești să o duci la bun sfârșit poate fi o cursă contra cronometru, cu emoții nebănuite și piedici neprevăzute, la finalul căreia mama ajunge să fie greu încercată. Există o forță extraodinară în fiecare mamă, o forță de care parcă și Universul este uneori surprins și pe care o cunoaștem în momentul în care femeile devin mame. O mamă este de neoprit. Pentru că puterea unei mame este infinită!”, declară Daniela Russu-Ioniță, Senior Brand Manager Maternități Regina Maria.

#EștiMaiPuternicăDecâtCrezi pornește de la poveștile a 10 mame care au trecut prin situații demne de scenarii de film și pe care oamenii le pot parcurge online, aici. Aceste povești sunt spuse nu doar ca să inspire, ci ca să dea glas experiențelor și trăirilor fiecărei femei care a devenit Mamă, scopul campaniei fiind acela de a le oferi o voce și recunoaștere tuturor mamelor.

Mame cu copii născuți la termen și mame cu sarcini dificile, ai căror copii au fost operați intrauterin, înainte să se nască. Mame care au dus o luptă lungă cu infertilitatea și mame care au născut copii prematuri, pe care abia după luni de zile i-au putut ține în brațe și lua acasă. Mame care și-au văzut visul împlinit după ce o lume întreagă s-a deșirat când au pierdut o altă sarcină. Mame de înger. Emoționalul transcende medicalul și se transformă într-o pledoarie pentru fiecare mamă.

Puterea si determinarea acestor femei, speranța, perseverența și optimismul, chiar și atunci când le este greu, sunt cele care contribuie la excelența în medicină.

“Când vorbim de performanță medicală și pacienți salvați, în ciuda diagnosticului nefast, ne referim la toată pregătirea noastră medicală, la echipă, toate susținute de tehnologie, dotările pentru confort și multă empatie. Însă medicina extraordinară înseamnă tot ce facem împreună, la care se adaugă nesfârșita putere a pacientelor noastre. Orice copil are câte șanse îi dăm. Dacă șansele unei sarcini cu probleme sunt 1% și mama lui vrea să lupte, noi facem tot ce este omenește și medical posibil să îi salvăm copilul. De multe ori, acel 1% s-a transformat în 100%,  pentru că mama a crezut că merită să lupte și a avut curaj să treacă prin intervenții intrauterine sau tratamente speciale pentru a-și salva copilul”, spune Dr. Hadi Rahimian, Director Medical Spitalul Băneasa.

Prin acest manifest, femeile și mamele își reamintesc de momentele dificile în care au simțit cât este de greu să față tuturor provocărilor privind rolul de mamă, pentru ca mai apoi să realizeze că pentru copiii lor sunt și vor fi întotdeauna cele mai bune mame.

Rețeaua de sănătate Regina Maria pornește acest demers de sprjin și recunoaștere pentru mame și le încurajează să ceară ajutor fără să se judece, ci din contră, să se ajute între ele cu blândețe. Le încurajează să fie suport pentru cele care trec prin situații dificile, pentru că toate mamele din lume au în spate o poveste mai mult sau mai puțin fericită, dar care arată câtă putere stă în fiecare.

Dragă Mamă,

#EștiMaiPuternicăDecâtCrezi. Pentru copilul tău, tu #EștiCeaMaiBunăMamă!