Până la sfârșitul anului se estimează că 25% dintre lucrătorii digitali vor folosi zilnic un asistent virtual pentru a-și dezvolta afacerea. Comparativ cu 2019, când mai puțin de 2% dintre lucrători au folosit un asistent virtual, se poate vedea creșterea rapidă a popularității utilizării acestora, pentru a face față apelurilor și pentru a adăuga un oarecare profesionalism serviciilor de call center.

Foarte multe întreprinderi mici, mijlocii și mari încep să vadă beneficiile unui asistent virtual,în mare parte datorită faptului că au renunțat la biroul lor fizic și nu văd necesitatea angajării unui recepționer cu normă întreagă, al cărui costuri sunt considerabil mai mari. . Chiar și fără biroul fizic, cei mai mulți antreprenori vor să păstreze un aspect profesional în răspunsul la un număr de telefon central.

Lucrul la distanță duce la o creștere a asistenților virtuali

Nu există nicio îndoială că munca la distanță a avut un impact direct asupra creșterii utilizării asistenților virtuali. Acest lucru se datorează faptului că unele companii au renunțat la biroul lor fizic, dar și-au păstrat serviciul de răspuns la telefon. Aceștia au ales să facă acest lucru folosind un asistent virtual care se potrivește cu ușurință în modelul de lucru la distanță, fără cheltuielile angajării unui recepționer cu normă întreagă.

Economii de costuri

Angajarea unui recepționer cu normă întreagă poate fi o cheltuială costisitoare pentru o afacere.

Pe măsură ce mai multe companii caută să reducă costurile și să revină pe drumul cel bun după un 2020 dificil, înlocuirea unui recepționer cu normă întreagă cu unul virtual și plata doar pentru timpul pe care îl folosește este o opțiune atractivă.

Beneficii pentru întreprinderile mici

Pe măsură ce companiile apelează la contractori mai mici pentru a efectua lucrări, iar contractanții consacrați devin mai ocupați, mulți încearcă să găsească noi modalități de gestionare a apelurilor lor telefonice, astfel încât să evite să enerveze clienții existenți prin trimiterea la mesageria vocală.

Angajarea unui asistent virtual este o soluție bună pentru acest model, deoarece se achită doar pentru timpul sau apelurile pentru care le utilizați, păstrând în același timp un serviciu profesional de răspuns telefonic.

Înțelegerea beneficiilor unui asistent virtual

Angajarea unui asistent virtual este o modalitate rentabilă de a avea un serviciu profesional de răspuns telefonic, fără cheltuielile angajării cuiva cu normă întreagă.

Deoarece funcționează la distanță, plătiți doar pentru timpul pe care îl utilizați sau pentru numărul de apeluri cu care se ocupă. Un asistent virtual vă poate ajuta să vă gestionați apelurile telefonice atunci când vă aflați la serviciu, asigurându-vă că nu pierdeți niciunul.

Nu va trebui niciodată să vă faceți griji cu privire la pierderea unei vânzări, deoarece nu ați putea răspunde la telefon. Apelurile dvs. vor fi gestionate de un profesionist care poate reprezenta partea din față a companiei dvs. și vă poate asigura că primiți întotdeauna informațiile relevante în mesajele dvs.

Cu serviciul de asistent virtual potrivit, puteți avea, de asemenea, un control complet asupra modului în care sunt tratate apelurile (inclusiv scripturile de apeluri) și puteți accesa înregistrările apelurilor, astfel încât să vă puteți asigura că apelurile sunt tratate așa cum vă așteptați.

Sursa: hrnews.com