În luna mai, candidaţii români au aplicat cel mai mult pentru joburi în sectorul de pază şi protecţie, pen­tru poziţii în străinătate şi pentru locuri de muncă în call-centere, conform datelor de pe platforma OLX.

Pentru un post în sectorul de pază şi protecţie au aplicat circa 12 candidaţi, aproape la egalitate cu numărul de aplicanţi pentru joburile din străinătate. Pentru o poziţie într-un call-center au aplicat circa nouă candidaţi, în scădere cu 27% faţă de luna precedentă.  Cel mai rapid ocupate poziţii în luna mai au fost cele de bone-menajere, cele de lucrători în producţie – depozit – logistică, cele din educaţie – training, precum şi poziţiile din finanţe – contabilitate.

 La nivel de salarii, câştigătorii lunii mai au fost lucrătorii din străinătate, cu o medie salarială lunară netă de aproape 1.870 de euro, urmaţi de cei din categoria şoferi – servicii auto – curierat, cu mai mult de 1.100 de euro net şi de personalul medical, cu o medie salarială de circa 900 de lei net în luna mai.

 

Citește mai mult: zf.ro