Prima zi a conferinței Tomorrow@work, desfășurată pe 15 și 16 martie, a fost încheiată de Jos Blykers, Leadership and Change consultant – Europe Lead, Human Resources Business Development, IBM, care a vorbit despre relația lideri-echipe: ”Liderii întâmpină provocări din toate direcțiile și se lupă să rămână competitivi și să ofere suport angajaților. Liderii s-ar putea, totuși, să nu facă destule. Există o deconectare între ce cred liderii că oferă organizația și cum percep acest suport angajații. Managerii supraestimează valoarea suportului oferit de companii”.

“Angajații joacă un rol esențial în a ajuta companiile să se adapteze și să răspundă la momente de criză și schimbare. Oamenii vor fi principalul factor de avantaj competititv. Mai presus de orice, angajații vor investiție în privința aspectelor umane ale muncii: empatie, sentimentul de scop, interacțiune. Munca nu este doar o tranzacție. Dacă nu înțelegem asta, ajungem la fenomene precum The Great Resignation. După toate problemele aduse de pandemie, oamenii își reanalizează prioritățile”, a conchis Jos Blykers.

Discuția a fost completată la acest capitol de Florentina Greger, Chief Talent Experience Officer, Zitec: “Noi am implementat anul trecut un proiect pe partea psiho-emoțională- acces nelimitat la nivel de ședințe de terapie. Am pornit de la un proiect pilot, iar acum am permanentizat, acum mergem mult pe partea de prevenție. Noi suntem la 10-12% ca rată de accesare. Noi ne-am uitat intergrat la zona de wellbeing. Încurajăm o cultură deschisă, transparentă. Am modelat performance management-ul astfel încât să se ducă în zona de dezvoltare profesională și 1 to 1 meetings. Oamenii sunt deschiși să discute unii cu ceilalți, să colaboreze. La zona de cultură și de transformare a organizației ar trebui să ne uităm.”

Peste 20 de speakeri au privit spre viitorul în Resurse Umane pe 15 și 16 martie, în cadrul evenimentului Tomorrow@work. Alături de aproape 300 de participanți, prezenți onsite sau virtual, aceștia au explorat formulele de lucru ale viitorului, au dezbătut strategii și au schimbat opinii referitoare la rolul departamentelor de HR în viitor. Tomorrow@work a fost cea de a 38-a conferință dedicată sectorului de HR organizată de BusinessMark în cei 9 ani de activitate.