”Încă nu sunt un lider, dar îmi doresc să fiu, acesta este motivul pentru care am absolvit programul MBA Romano-Francez INDE. Doresc să vorbesc din perspectiva celorlați din organizația, a celor care execută”, a declarat Marian Gheorghe,  Area Sales Manager Lemken, la întâlnirea ”Leadershipul potrivit organizației viitorului” din data de 15 iunie.

”Pot spune despre unii liderii pe care i-am întâlnit, că nu cunosc cultura organizației. De multe ori nu înțeleg anumite lucruri pe care noi le vrem ca angajați și ajungem să nu putem transmite ceea ce noi gândim sau simțim. Însă, lucrurile încep să se schimbe, cred că suntem pe un făgaș normal, care ne va duce spre un proces mai rapid privind dezvoltarea; să înțeleagă că trebuie să investească în oameni.”

”Tehnologia poate fi complementară și va fi folosită în avantajul nostru, nu văd de ce ar afecta transformarea digitală a unei companii, structura organizațională sau partea de leadership.”

”Agricultura, domeniul în care activez, a fost una dintre industriile care în Romania s-a dezvoltat destul de greu în ultimii 30 ani, dar în ultimii 4-5 ani trecem printr-o perioadă de avans tehnologic foarte mare, se implementeaza sisteme automatizate, de la masini agricole autonome până la tot felul de sisteme de management de vizualizare a culturilor din camp. Cred ca fiecare dintre noi, cei care activăm în domeniul acesta, ne dorim să folosim tehnologia împreună cu managerii pe care îi avem, pentru a ne optimiza munca. Eu personal folosesc câteva tool-uri de genul acesta pentru a-mi eficientiza munca, pentru a știi când, cum și ce trebuie să fac, în asa fel încât să îmi prioritizez lucrurile pe care le am de făcut”, explică Marian Gheorghe.

Cred că un lider foarte bun trebuie să aibă alături acei oameni interesați, cărora să le poată acorda acel purpose-driven leadership, să le dea o direcție și să îi implice direct în obținerea rezultatului.”

”Programul de MBA reprezintă un proces care te transformă, știu ca sună clișeic, dar pentru mine a reprezentat o transformare foarte mare. Costul programului de MBA, recent parte din AMBA, este unul destul de bun. Dincolo de cunoștințe ai parte și de networking; datorită networkingului dezvoltat în cadrul MBA am reușit să creăm o asociație a alumnilor acestui program”, declară Marian Gheorghe.

„Don’t be a leader, be a cheerleader!”

”Este o frază pe care a spus-o Duncan Wardle, directorul de creație de la Walt Disney, la BRAND MINDS, și care cred că se potrivește întâlnirii. Așadar, ”Be a cheerleader!”, astfel vei provoca oamenii de lângă tine să fie mai buni și să se dezvolte”, concluzionează Marian Gheorghe.

 

EventsOnline.ro este platforma evenimentelor business și profesionale. Abonează-te gratuit la newsletter-ul EventsOnline, aici, și poți primi alerte săptămânale cu evenimente din domeniul care te interesează. Platforma EventsOnline.ro este administrată de Oameni și Companii.

Bucharest Business School, din cadrul Academiei de Studii Economice din București, a fost înființată în 2014 și are două programe internaționale de MBA: programul Româno – Francez INDE MBA și programul Executive MBA Româno-Canadian.