Majoritatea profesioniștilor în domeniul resurselor umane se confruntă cu o nouă dilemă: cum pot pregăti o forță de muncă hibridă? O bună formare a fost întotdeauna esențială pentru o forță de muncă excelentă. Acum, că pandemia provocată de COVID-19 a suspendat locurile de muncă, profesioniștii HR vor trebui să găsească modalități creative de instruire și recalificare a angajaților.
,,Instruirea și recalificarea vor fi esențiale pentru succesul general al afacerilor post-COVID”, spune Balraj Kalsi, Director General al Online Skills Learning la Cengage. ,,Atunci când angajații sunt capabili să acceseze abilitățile pe care le doresc și se simt sprijiniți în orice traiectorie a carierei pe care o aleg, sunt mai angajați și loiali angajatorului lor. ”
Iată șase modalități de a vă instrui noua forță de muncă:
- Parteneriate academice
Dacă nu ați făcut-o deja, este momentul să vă gândiți la parteneriatele academice cu instituțiile de învățământ pentru a forma o forță de muncă hibridă.
,,Parteneriatele academice pun, de asemenea, angajatul în controlul experienței lor de învățare continua, oferind posibilitatea de a alege modul în care își perfecționează, recalifică sau explorează noi interese ”, spune Kalsi. „Angajații își doresc astăzi capacitatea de a-și gestiona propria traiectorie în carieră. Lucrând cu un colegiu tehnic, companiile pot oferi flexibilitate și oportunități de învățare care permit personalului să evolueze sau să se transfere într-un departament complet diferit.”
Iată cum puteți face acest lucru:
- Identificați abilitățile sau lipsurile forței de muncă.
- Contactați instituțiile locale: discutați cu șefii de departamente sau cu profesorii titulari despre abilitățile solicitate și despre cum să abordați cursurile.
- Creați un drum bidirecțional: beneficiile ar putea include stagii externe pentru studenții instituției de învățământ
- Stabiliți obiective.
- Alegeți o singură metodă de învățare
Gândiți-vă la grupul care are nevoie de formare apoi oferiți instruirea care credeți ca va funcționa cel mai bine pentru aceste situații. Deci, este o idee bună să alegeți o singură metodă – fie sincron (toată lumea participă în același timp) sau asincron (angajații accesează învățarea pe cont propriu).
Antrenamentul sincron este deosebit de important atunci când antrenamentul acoperă procesele sau informațiile de care echipa are nevoie pentru a funcționa ca una. În acest fel, când un angajat pune întrebări/provoacă idei, toată lumea beneficiază de clarificări, noi perspective sau analize mai profunde. Cu o pregătire mai puțin colaborativă, angajații pot obține ceea ce au nevoie printr-o formare asincronă la momentul, modul și ritmul lor preferat. În acest caz, puteți oferi mai multe instrumente de instruire online sau înregistrate pentru ca angajații să le poată accesa și consuma.
- Creați mai multe cursuri de instruire, la cerere
Cu un loc de muncă hibrid, nu veți interacționa personal cu angajații la fel de mult ca înainte de COVID-19. Așadar, va trebui să faceți mai multe cursuri de formare online, la cerere, pentru a recalifica, perfecționa sau inițial instrui. În epoca actuală a rețelelor sociale și a blogurilor video, mai mulți oameni sunt dispuși să participle cu camera deschisă la astfel de cursuri. Chiar mai bine, oferiți liderilor instrumente pentru a-și îmbunătăți prezența video.
Pentru a crește traficul și utilizarea, trimiteți memento-uri săptămânale ale informațiilor disponibile sau noi și ce se referă la angajați. Puteți cere liderilor de primă linie să sublinieze subiectele și sesiunile la cerere, care sunt mai pertinente și pentru echipa lor.
- Obțineți mai multă interacțiune
Când pregătiți o forță de muncă hibridă, este greu să reuniți fiecare angajat în persoană pentru toate sesiunile. Veți dori să rezervați acele evenimente complete, în persoană, pentru cel mai critic antrenament al echipei.
Chiar dacă aveți angajați la fața locului, care pot participa la instruire, în timp ce alții lucrează de la distanță, determinați-i pe toți să participe prin Zoom. În acest fel, angajamentul și abilitățile lor de a interacționa sunt egale. Apoi, pentru formare online, la cerere, sau pentru alte tipuri de auto-studiu, încorporați videoclipuri, infografii, sondaje și întrebări de testare.
- Monitorizează punctele nevralgice
Nu vă puteți aștepta ca toți angajații să vorbească atunci când întâmpină probleme de instruire. Așadar, utilizați instrumentele pe care le aveți pentru a monitoriza îndeaproape și a remedia noile puncte problematice ale muncii hibride.
Reamintiți angajaților să folosească funcția de chat din aplicația dvs. video – Zoom, Teams – atunci când au o eroare. Este posibil să nu fie singurii care o întâmpină, iar acest lucru îl va ajuta pe instructor să găsească o soluție potrivită pentru aceasta. Iar pentru instruire la cerere, construiți bucle de feedback în sistemul dvs.
- Stabiliți obiective, măsurați rezultatele
Ca în cazul oricărei instruiri pe care ați oferit-o în trecut, veți dori să vă stabiliți obiective de performanță și cunoștințe acumulate. Întreabă-i pe managerii din prima linie ce vor să obțină angajații lor din noua pregătire. Întrebați angajații ce speră să obțină din formarea hibridă. Colaborați cu directori pentru a determina ce trebuie să realizeze compania. Ați putea să vă stabiliți obiective mai mici în primele runde de antrenament hibrid, astfel încât să puteți rezolva problemele. Măsura are ca rezultat un interval de timp rezonabil, bazat pe obiectivele pe care fiecare grup le-a urmat în cadrul antrenamentului.
Sursa: hrmorning.com