Iată modul în care o companie adoptă o abordare inovatoare a pachetului de beneficii. Este vorba despre noul pachet de beneficii al Linktree, cu sediul în Australia – programul Total Rewards – ce permite personalului să investească în ceea ce este important pentru ei. Poate fi bunăstarea personală, creșterea profesională, stilul lor de viață etc. Totul este despre flexibilitate. Programul oferă angajaților 6.000 USD/4.200 USD anual pe care să-i folosească așa cum își doresc.

„Flexibilitatea a devenit esențială în ultima perioadă.”, a spus Emily Moore, manager de oameni și cultură, într-o postare de pe blogul Linktree. „De asemenea, este vorba despre ceea ce oferim oamenilor noștri pentru a ne asigura că sunt pregătiți pentru succes. De ce nu lăsați fiecare persoană să decidă la ce ar dori să acorde prioritate în viața sa?”

Pachet nou de beneficii

Linktree își împarte programul Total Rewards în trei părți: remunerație, capital propriu și beneficii. Își tratează angajații în mod echitabil și competitiv și folosesc studiile de piață pentru a face acest lucru. Angajații de la toate nivelurile pot participa la Planul de deținere a acțiunilor angajaților. În ceea ce privește partea de beneficii, aici apare noutatea și inovatia. Pachetul de beneficii este alcătuit din două tipuri de beneficii: de bază și flexibile.

Beneficii de bază

Toți angajații au acces egal la beneficiile de bază, iar acestea sunt:

  • 18 săptămâni de concediu plătit pentru creșterea copilului, pentru toți noii părinți
  • beneficiile transpozitive se asigură că angajații lor trans și cu diferențe de gen se simt în siguranță, respectați și sprijiniți
  • acces gratuit la Headspace
  • program de asistență pentru angajați cu acces la coaching și terapie
  • planuri de pensie/401(k)
  • alocația de masă săptămânală prin Uber Eats.

Beneficii flexibile

În cadrulceea ce privește beneficiile flexibile , angajații  pot cheltui 6.000 USD/4.200 USD pe următorii patru „piloni”:

Wellness – Acest pilon acoperă sănătatea mintală și bunăstarea, ceea ce le permite angajaților să se înscrie la o sală de sport, să faca un antrenament în domeniul sănătății mintale etc.

Creștere – În cadrul acestui pilon, angajații pot beneficia de coaching personal și/sau profesional, cum ar fi coaching  financiar, coaching de viață, etc. Pot beneficia, de asemenea, si de cursuri si cărți din domeniu.

Stil de viață – Alocat pentru priorități în afara muncii, angajații îl pot folosi pentru îngrijirea copiilor, asigurare pentru animale de companie, asigurare de călătorie, indemnizație de călătorie, hobby-uri și sprijin casnic.

Impact – Acest pilon oferă capacitatea de a face bine, cum ar fi să cumpere materiale reutilizabile, să foloseeasca energia verde, să faca o donație caritabilă, să cumpere electrocasnice eficiente din punct de vedere energetic etc.

În mod clar, Linktree gândește în afara cutiei! Linktree a făcut-o pentru că, potrivit lui Moore, „Nu am fi acolo unde suntem astăzi fără oamenii noștri, așa că le oferim un program care le permite să prospere atât la locul de muncă, cât și în afara muncii.”

Sursa: https://www.hrmorning.com/news/linktree-benefits-package/