De ce s-au adaptat departamentele financiare atât de bine în perioada restricțiilor impuse de pandemie, s-a întrebat Oana CiobanuDirector & Partener, ELEVATHOR, în cadrul evenimentului CFO Conference, de pe 30 martie: ”Trebuie să vorbim de complexitatea rolului managerului financiar. Vorbim de a asigura o relație cu sens între oameni și cifre. Atunci când vorbim de cifre, ele ne dau transparență, control, putem măsura, putem fi mai buni. Oamenii au competențele necesare pe care tehnologia nu le poate înlocui deocamdată”.

„În timpul pandemiei, departamentele financiare, alături de cele de IT, s-au adaptat mult mai bine. Care sunt secretele? În departamentele fianciare sunt specialiști care pot deveni rapid autonomi, deci au putut lucra remote mai ușor. De asemenea, au activități bine definite, au avut indicatori măsurabili care existau și înainte, deci a fost ușor remote. Oamenii din Finance au nevoie să se concentreze, să nu greșească, lucrul de acasă le-a permis să lucreze într-un mediu propice, deci oamenii au acceptat mai ușor lucrul de acasă. Activitățile specifice la sediu s-au făcut prin rotație. Vorbim și despre disponibilitatea către automatizare. Dincolo de departamentele de IT, departamentele financiare, lucrând cu atâtea date, au fost preocupate de automatizare și ușurarea muncii. Lucrul acesta a ajutat foarte mult în pandemie. CFO-ul a fost și va fi un promotor al automatizării. Din experiența mea, managerii financiari sunt foarte preocupați de asta, de a mări viteza de procesare a informației”, a mai spus Oana Ciobanu.

Ionuț GramaDirector Central Eastern Europe & Turkey, Kyriba și John Vincent, Presales Manager EMEA Emerging, Kyriba, au vorbit despre Optimizarea Trezoreriei prin digitalizare și au făcut un demo pentru a ilustra cum instrumentele propuse de Kyriba funcționează: ”Cash culture și informații real time. Kyriba se concentrează pe aceste două concepte. Sunt câteva puteri pe care le putem dobândi la nivel de cash, iată: Puterea de a cunoaște Cash-ulPuterea de a vizualiza Cash-ul, Puterea de a prognoza Cash-ul, Puterea de a muta Cash-ul, Puterea de a eficientiza Cash-ul. Kyriba răspunde, practic, la 5 întrebări fundamentale: Cât cash am la dispoziție? Unde este cash-ul? Cât cash voi avea nevoie în viitor? Cum pot să eficientizez poziția? Unde și cum transfer cash? Riscurile pot fi gestionate, și aici intervenim și ajutăm.”

Pe 30 martie 2022, la Hotel Marmorosch din București și online, pe platforma MyConnector, a avut loc cea de a patra ediție a evenimentului CFO Conference, organizat de BusinessMark. Evenimentul a reunit peste 200 de speakeri și participanți, prezenți atât virtual, cât și ”in-person”. Înregistrarea conferinței este disponibilă on demand pe site-ul BusinessMark.