Oana Cîrjan, o antreprenoare pasionată și dedicată, a reușit să-și contureze un parcurs impresionant în lumea imobiliară, evidențiindu-se prin ambiție, adaptabilitate și abilitatea de a anticipa schimbările pieței. Cu o carieră începută în domeniul retailului în 2006, în cadrul departamentului de investiții, Oana a explorat diverse aspecte ale industriei imobiliare, de la retail și dezvoltări rezidențiale până la property și facility management, brokeraj și administrare de fonduri de investiții imobiliare.

Parcursul ei a fost marcat de întâlnirea cu un mentor care i-a schimbat perspectiva asupra mediului de afaceri, inspirând-o să devină antreprenoare. Absolvirea unui Executive MBA în cadrul Bucharest Business School în 2021 a reprezentat un moment important, schimbându-i mindset-ul și oferindu-i instrumentele necesare pentru tranziția de la angajat la antreprenor. „Unul dintre multiplele avantaje ale Executive MBA-ului pe care l-am absolvit este tocmai aceasă oportunitate de a identifica și implementa proiecte noi și de a-mi diversifica portofoliul de activități, atât în domeniul imobiliar, cât și în proiecte adiacente. Consider, de altfel, că trebuie tot timpul să ai un proiect care te scoate din zona de confort și care îți creează provocări”, declară Oana despre experiența ei de învățare.

Holisticitatea în afaceri și valorile Highlot Kapital Management

Highlot Kapital Management, afacerea fondată de Oana, reflectă personalitatea și viziunea ei. Compania devine organic un prestator profesionist de servicii imobiliare conexe, bazându-se pe o abordare holistică. Echipa extinsă și specializată permite abordarea personalizată a fiecărui proiect, iar strategia se axează pe eficiență, expertiză, profesionalism și conștientizare a brandului. Valorile fundamentale ale companiei includ oferirea de servicii personalizate, nișate, adaptate nevoilor clienților, și abordarea inovatoare a pieței indiferent de evoluția acesteia.

În ceea ce privește tendințele din industrie, Oana Cîrjan observă o expectativă crescută în 2023, marcată de o încetinire în evoluția pieței imobiliare. „Dacă ne uităm la luna septembrie (îmi place luna recoltei) și la evoluția tranzacțiilor pe București din 2018 până în 2023, vedem clar că 2023 este deja în scădere față de anul anterior. Dacă proiectez ciclul pieții imobiliare, aș putea spune că deja ieșim din peak și ne îndreptăm spre corecție.”, afirmă Oana. Ea recunoaște influența semnificativă a pandemiei asupra comportamentului consumatorilor și a pieței imobiliare, evidențiind schimbările bruște generate de contextul global. Într-un context în care cererea și oferta sunt evaluate cu precauție, Oana subliniază importanța unei abordări prudente în investiții.

Management în situații critice

În fața provocărilor multiple – pandemie, război, criză economică, Oana Cîrjan pune accentul pe flexibilitate și reducerea riscurilor. Externalizarea serviciilor și evaluarea constantă a contextului economic au fost abordări cheie pentru a asigura stabilitatea și eficiența operațională.

Întrebată despre impactul pandemiei, Oana subliniază capacitatea companiei de a anticipa tendințele și de a se adapta rapid la schimbări. Pandemia a generat o creștere a cererii pentru soluții locative în afara Bucureștiului, iar abordarea proactivă a companiei a asigurat succesul în aceste condiții. „Nu am un glob magic, dar în cadrul Executive MBA-ul am învățat o tehnică de evaluare pe care o aplic în orice domeniu din viața mea, nu doar în business: What-if?.

Digitalizarea și schimbarea culturii organizaționale

Oana recunoaște importanța procesului accelerat de digitalizare și eficienței economice pe care acesta o aduce. Pentru a dezvolta o cultură organizațională stabilă, ea promovează valorile fundamentale ale respectului, profesionalismului și expertizei. Investiția în dezvoltarea și formarea angajaților, comunicarea deschisă și transparentă, precum și recunoașterea performanței sunt elemente cheie în menținerea unei atmosfere de lucru prietenoase. „Încă de la început mi-am dorit ca angajații noștri să ne devină parteneri, cu convingere la misiunea și valorile companiei noastre. Fiecare dintre ei să simtă că lucrează pentru propria sa companie”, declară Oana.

Privind spre viitor, ea identifică oportunități semnificative în piața imobiliară, precum digitalizarea completă a proceselor de identificare și tranzacționare, conceptul de proprietate fracționată și necesitatea unui cadru legislativ mai riguros. Aceste direcții reprezintă provocări complexe și provocatoare pentru antreprenori, iar Oana vede în ele spații fertile pentru inovație și dezvoltare de noi afaceri.

Oana Cîrjan împărtășește lecții valoroase din experiența ei de antreprenor: „Să îți asculți întotdeauna intuiția și să îți urmezi visurile. Poate că sună clișeistic, însă doar tu știi cel mai bine care este drumul tău. Așa că, urmează-l, muncește pentru asta, fii informat și să nu îți fie teamă să riști atunci când consideri că este momentul oportun. Asumă-ți deciziile și fii pregătit să acționezi.”, sunt sfaturile pe care ea le oferă celor care doresc să exploreze lumea antreprenoriatului.