Cu ocazia Zilei Internaționale a Bateriilor (18 februarie) ECOTIC BAT marchează rezultatele celor 10 de activitate și organizează o serie de acțiuni de conștientizare pentru a aminti publicului larg traseul corect al bateriilor consumate, la reciclare.

De ce să predăm spre reciclare bateriile consumate?

Bateriile fac parte din viața noastră de zi cu zi deoarece folosim din ce în ce mai multe echipamente portabile, care necesită această sursă de energie. Din păcate, anual, milioane de baterii portabile ajung la groapa de gunoi, eliberând substanțe nocive în sol și ulterior în pânza freatică, punând astfel în pericol sănătatea noastră, a tuturor.

Predând spre reciclare bateriile uzate recuperăm metale care pot fi reutilizate: din 100 de kilograme de baterii putem recupera până la 65 kg de materii prime.

Unde putem duce bateriile uzate?

Magazinele care comercializează baterii și acumulatori dețin recipiente de colectare dedicate deșeurilor de baterii. Vă invităm să identificați cel mai apropiat punct de colectare al bateriilor uzate portabile din cele peste 9070 de puncte din rețeaua ECOTIC BAT 

 

Participă la campania “Reciclăm bucurii sub formă de jucării”

Cu prilejul Zilei Internaționale a Bateriilor, ECOTIC și ECOTIC BAT în parteneriat cu DN1 Value Centre, Balotești, organizează în perioada 15 – 28 februarie o campanie de colectare a jucăriilor electrice uzate, acestea fiind obiectele care generează cele mai multe baterii consumate. Părinții sunt invitați împreună cu cei mici să aducă jucăriile electrice stricate de acasă pentru a fi reciclate, precum și pe cele încă funcționale pentru a fi donate. De asemenea, duminică , 20 februarie, în intervalul 11:00 – 12:30, în zona de food court, vor fi susținute de către echipa ECOTIC ateliere educative pe tema colectării separate a deșeurilor.

Rezultatele ECOTIC BAT în cei 10 ani de activitate

ECOTIC BAT împlinește în acest an 10 ani de activitate în managementul deșeurilor de baterii și acumulatori uzați. În această perioadă, ECOTIC BAT a colectat și reciclat peste 3600 tone de baterii și acumulatori portabili, în numele a celor peste 360 de producători afiliați.

Conștientizarea este una dintre direcțiile prioritare ECOTIC BAT, dovada fiind campaniile și proiectele educative desfășurate: Și cei mici fac fapte mari, adresat grădinițelor și Școala Ecoterrienilor, adresat școlilor. Copiii din peste 400 de grădinițe și 600 de școli au învățat cum să colecteze separat deșeurile electrice și de baterii în timp ce au aflat cum pot contribui la protecția mediului înconjurător. De asemenea, ECOTIC BAT a lansat în 2020 o animație educativă ce pune în prim plan pericolul la care sunt expuși cei mici atunci când părinții nu acordă suficientă atenție depozitării bateriilor de dimensiuni reduse. Totodată, aceasta prezintă principalii pașii pe care părinții trebuie să îi urmeze în aceste situații.

Animația precum și alte informații relevante sunt disponibile aici: www.ecotic.ro/baterii