theCoRD, startup-ul românesc de tehnologie care a lansat prima soluție AI de team coaching din lume, a participat la Running Remote 2024 în Lisabona, cel mai important eveniment dedicat viitorului muncii, echipelor remote și distribuite. În acest context, compania anunță extinderea la nivel global, obiectivul pentru 2024 fiind prezența în 10 țări.

Între 22 și 24 aprilie, în capitala europeană a inovației, Lisabona, echipa theCoRD a prezentat soluția de AI team coaching unei audiențe globale, la cel mai înalt nivel: peste 500 de companii și experți în viitorul muncii, antreprenori, consultanți, investitori. theCoRD a fost printre numele importante, alături de Google, Boston Consulting Group, Atlassian, Dropbox, Doist, Stanford University, Zillow, etc.

Running Remote este cea mai importantă conferință dedicată organizațiilor și echipelor remote first și distribuite. În fiecare an, sute de companii din întreaga lume participă la evenimentul hibrid pentru a discuta despre cele mai recente strategii și pentru a învăța de la liderii industriei despre #muncaflexibilă, #scalare, #tranziție, #IA. Lisabona a fost contextul perfect pentru o nouă etapă din povestea theCoRD. Orașul a fost desemnat Capitala Europeană a Inovației în 2023, un titlu acordat anual de Consiliul European pentru Inovație al Uniunii Europene, locațiilor care încurajează și ajută la dezvoltarea proiectelor disruptive, “unicornilor”, și a ecosistemelor inovatoare de muncă și colaborare.

Echipa theCoRD a prezentat soluția de AI team coaching către reprezentanții celor mai importante companii invitate la Running Remote, în cadrul evenimentelor de networking, dar și în cadrul Enterprise Academy, un workshop condus de experții și curatorii Brian Elliott, cofondator Future Forum, Kate North, Principal la Global Workplace Analytics​, Rosie Sargeant, co-project leader la Boston Consulting Group și Sacha Connor, CEO Virtual Work Insider.

Iar cofondatoarea Ruxandra Cord a co-creat unul dintre cele mai importante paneluri ale evenimentului: “Latura umană a Gen AI”.

„Este nevoie de gândire critică înainte de a introduce Inteligența Artificială în orice mediu de lucru. Membrii echipei trebuie să fie informați și să fie de acord cu tot ce ține de schimbările pe care le aduce IA. Adoptarea IA nu este doar despre utilizarea noilor tehnologii, ci și despre îmbunătățirea interacțiunilor umane în contextele de muncă hibride, remote, distribuite. Viitorul nu este doar despre modelele distribuite, remote sau hibride, ci și despre crearea de ecosisteme care să susțină productivitatea, eficiența, colaborarea și conectarea în echipă. Participarea noastră ca echipă la Running Remote, cea mai importantă platformă pentru echipele distribuite, a fost încă o etapă necesară în scalarea soluției theCoRD la nivel global. La Running Remote, am devenit oficial un jucător global”, declară Ruxandra Cord, CEO și cofondator theCoRD.