Primele 10 firme controlate de stat, care au avut cei mai mulţi angajaţi în 2020, şi-au restrâns efectivele totale de salariaţi cu peste 3.200 de oameni în primul an al crizei Covid, reiese dintr-o analiză făcută de Economica.net pe baza datelor pe care le-am obţinut de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului şi din bilanţurile de la Finanţe. CFR SA, CFR Călători şi CFR Marfă, toate companii deţinute de stat care au continuat să meargă în pierdere anul trecut, şi-au restrâns efectivul total de angajaţi cu peste 1.600 de oameni în primul an al pandemiei faţă de nivelul anului 2019 şi au ajuns, cumulat, la peste 39.000 de oameni pe statele de plată în 2020, arată analiza Economica.net.

În 2020, peste 116.000 de oameni au lucrat la primele 10 firme controlate de stat care au avut, în primul an al crizei Covid, cei mai mulţi angajaţi pe statele de plată, arată analiza Economica.net făcută pe baza datelor obţinute de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) şi din bilanţurile publicate de firme pe site-ul Ministerului de Finanţe. Circa o treime dintre ei au lucrat la companiile CFR prezente în top: CFR SA, CFR Călători şi CFR Marfă.

Dintre firmele din top zece, doar Metrorex, STB şi Romgaz numără mai mulţi angajaţi pe statele de plată după primul an Covid, aşa cum puteţi vedea, in extenso, în tabelele de mai jos. Dintre ele, Metrorex şi-a sporit cel mai mult numărul de salariaţi în criza Covid, dintre firmele controlate de stat, prezente în topul antemenţionat.

Citește mai mult: economica.net