• 30 de profesioniști din sectoarele culturale și creative sunt invitați să participe la o serie de training-uri pentru actualizarea competențelor la schimbările tehnologice și trendurile curente, în perioada 18 – 28 aprilie 2022.
  • Participarea la aceste training-uri le va oferi profesioniștilor din domeniile creative și culturale acces la resurse importante pentru dezvoltarea expertizei relevante domeniului cultural și posibilitatea de a se conecta cu alți experți din domeniu. 

Fundația Regală Margareta a României derulează proiectul „Tinere Talente – Susținerea artiștilor și profesioniștilor din sectoarele creative și culturale” în cadrul căruia profesioniștii din sectoarele culturale își pot dezvolta competențele digitale, prin participare la training-urile inovative de comunicare digitală, noi tehnologii și finanțare a proiectelor creative/culturale.

Astfel, în perioada 18 – 28 aprilie 2022, vor fi organizate trei programe de training adresate profesioniștilor din domenii creative și culturale (artiști, coordonatori de organizații de artă vizuală/muzică, manageri de instituții culturale), cu 10 participanți per program, interesați să beneficieze de training-uri de actualizare a competențelor la schimbările tehnologice și trendurile curente.

Training-ul de comunicare digitală în sectoarele creative/culturale, organizat pentru 10 participanți, va asigura actualizarea competențelor și adaptarea la schimbările tehnologice necesare pentru creșterea valorii aduse domeniului cultural-creativ în România prin metode de digitalizare a conținutului artistic și de prezentare a lui în mediul online, prin noi metode de construire a unei prezențe digitale eficiente și a unei strategii de comunicare pe termen lung pentru promovarea proiectelor sau evenimentelor cu specific cultural. Training-ul se va desfășura în perioada 18 – 19 aprilie 2022, în intervalul 10:00 – 15:00.

În cadrul training-ului de noi tehnologii în sectoarele creative/culturale, organizat pentru 10 participanți, se vor aborda teme precum dezvoltarea competențelor de adaptare a proiectelor la schimbările tehnologice și creșterea interacțiunii cu publicul prin intermediul tehnologiei și instrumentelor digitale. Training-ul de noi tehnologii se va desfășura în perioada 20 – 21 aprilie 2022, în intervalul 10:00 – 15:00.

Iar prin training-ul de finanțare a proiectelor creative/culturale, pentru 10 participanți, se vor oferi informații de accesare a fondurilor naționale și europene, dar și de organizare a acțiunilor de fundraising sau crowdfunding. Training-ul de finanțare a proiectelor creative/culturale se va desfășura în perioada 27 – 28 aprilie 2022, în intervalul 10:00 – 15:00.

Cele trei training-uri vor fi susținute de traineri cu experiență în derularea de activități profesionale în domeniile creative și culturale. La finalul fiecărui training, participanții vor primi diplome de participare care vor atesta cunoștinele acumulate.

Participarea la programul de training-uri inovative este gratuită. Doritorii pot opta pentru un singur program de training din cele trei: comunicare digitalănoile tehnologii sau finanțarea proiectelor creative/culurale. Înscrierile sunt deschise până pe 15 aprilie 2022.

La aceste training-uri inovative se pot înscrie doar cei care nu au participat anterior la workshop-urile de dezvoltare antreprenorială, susținute în perioada decembrie 2021 – ianuarie 2022, în cadrul proiectului Tinere Talente – Susținerea artiștilor și profesioniștilor din sectoarele creative și culturale.

Proiectul Tinere Talente – Susținerea artiștilor și profesioniștilor din sectoarele creative și culturale se desfășoară în perioada septembrie 2021 – august 2022, și urmărește dezvoltarea sustenabilă și inovativă a industriilor culturale și creative din România, prin stimularea aptitudinilor și dezvoltarea competențelor tinerilor artiști plastici și muzicieni. Proiectul vizează, de asemenea, asigurarea unui transfer de cunoștințe de la nivel european în plan local prin schimb de experiență, program de mobilitate și inițiative de stagiuni de artă contemporană tip concert și expoziție, prin cooperarea bilaterală cu P1 – Nedland Kultur din Norvegia. Proiectul este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021, în cadrul Programului RO-CULTURA. Valoarea totală a proiectului este de 963.678 lei (195.809,81 EUR), dintre care valoarea nerambursabilă este de 867.310,20 lei (176.228,83 EUR).