Aproape 90% dintre angajaţi declară că sunt productivi la locul de muncă, în timp ce 85% dintre lideri sunt de părere că trecerea la munca hibridă le-a testat încrederea privind productivitatea angajaţilor, reiese dintr-un raport de specialitate, publicat de Microsoft.

Conform cercetării „Work Trend Index Pulse”, liderii trebuie să creeze claritate şi aliniere în jurul obiectivelor companiei, să elimine aglomerarea task-urilor care nu susţin aceste obiective şi să-şi asculte mai mult angajaţii, în contextul în care 57% dintre companii colectează rareori sau deloc feedback-ul angajaţilor.

În acelaşi timp, aproximativ trei sferturi (73%) dintre angajaţi spun că au nevoie de un motiv mai bun pentru a merge la birou decât aşteptările companiei, dar şi că ar fi motivaţi să revină dacă ar putea socializa cu colegii (84%) sau să reconstruiască legăturile de echipă (85%).

De asemenea, la nivel mondial, 55% dintre angajaţi consideră că schimbarea companiei este cel mai bun mod de a-şi dezvolta competenţele. Astfel, angajaţii spun că ar rămâne mai mult în companie dacă ar fi mai uşor să-şi schimbe locul de muncă intern (68%) sau dacă ar putea beneficia de mai multe oportunităţi pentru a învăţa şi pentru a se dezvolta (76%).

Pe fondul rezultatelor acestui raport, gigantul american Microsoft a anunţat extinderea platformei Microsoft Viva pentru a răspunde acestor provocări şi pentru a ajuta companiile să ofere angajaţilor o experienţă optimizată în funcţie de cum lucrează oamenii în prezent.

Noile capabilităţi ale platformei sunt: Viva Pulse – aplicaţia care permite managerilor şi liderilor de echipă să obţină feedback periodic şi confidenţial privind experienţa echipelor lor; Viva Amplify – aplicaţia care permite liderilor şi managerilor de comunicare să-şi îmbunătăţească mesajele transmise, pentru a avea un real impact asupra angajaţilor, indiferent de locul în care aceştia se află; Answers in Viva – experienţă de tip chat care foloseşte inteligenţa artificială pentru a facilita aplicarea cunoştinţelor colective pentru toţi angajaţii; People in Viva – noua facilitate care foloseşte inteligenţa artificială pentru a crea profiluri ale angajaţilor cu detalii despre interesele, cunoştinţele şi obiectivele echipei; Viva Engage – încurajează crearea unei comunităţi digitale prin conversaţii şi noi instrumente personale prin care angajaţii îşi pot spune poveştile.

Totodată, cu ajutorul Viva Goals, companiile pot alinia munca angajaţilor la rezultatele afacerii, iar legăturile îmbunătăţite între Viva Learning şi LinkedIn Learning facilitează accesarea conţinutului dedicat dezvoltării abilităţilor din LinkedIn Learning Hub chiar în fluxul de lucru din Teams.

Începând cu data de 3 octombrie va fi disponibilă şi Viva Sales – prima aplicaţie din platformă bazată pe roluri, ce va face legătura între CRM-ul unui vânzător şi Microsoft 365 şi Teams pentru a oferi o experienţă de vânzare simplificată şi bazată pe inteligenţă artificială.

Nu în ultimul rând, pentru a simplifica accesul la Viva şi pentru a ajuta angajaţii să-şi înceapă ziua în cel mai productiv mod posibil, o nouă experienţă în Viva Connections va reuni toate aplicaţiile Viva într-un singur loc.

Noile capabilităţi Viva vor fi disponibile pentru clienţii companiei la începutul anului 2023.

Raportul „Work Trend Index Pulse „Hybrid Work Is Just Work. Are We Doing It Wrong?” reprezintă o cercetare realizată la nivelul a 11 ţări, pentru a analiza noile realităţi ale muncii hibride şi se bazează pe răspunsurile a 20.000 de angajaţi din Australia, Brazilia, Canada, China, Franţa, Germania, Japonia, India, Marea Britanie, Noua Zeelandă şi SUA. De asemenea, au fost analizate trilioane de semnale de productivitate din platforma Microsoft 365, dar şi tendinţele forţei de muncă potrivit platformei LinkedIn şi datelor obţinute de Glint People Science.

Compania Microsoft susţine companiile în procesul transformării digitale şi facilitează dezvoltarea, implementarea şi utilizarea tehnologiilor inteligente de tip cloud. AGERPRES