Municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Cluj, Timiş şi Iaşi sunt regiunile în care se oferă cele mai atractive salarii pentru viitorii angajaţi, cu marje cuprinse între 740 şi 1.378 de euro net, arată o analiză realizată de o platformă de recrutare online.

Potrivit sursei citate, în perioada 15 august – 15 septembrie, candidaţii înscrişi pe platforma de recrutare BestJobs au efectuat 484.000 de aplicări pentru joburi.

În acest context, Capitala se află pe primul loc când vine vorba despre cea mai mare ofertă salarială medie, cu salarii cuprinse între 957 şi 1387 de euro net, pentru poziţii în domenii precum IT, Medicină, Vânzări, Management, Construcţii/Instalaţii.

Pe locul secund, la diferenţă foarte mică, se situează Cluj-Napoca, care oferă salarii între 879 şi 1.269 de euro net, pentru poziţii similare, în timp ce judeţul Timiş ocupă poziţia a treia, cele mai atractive oferte fiind IT, Medicină, Inginerie şi Producţie, Marketing, Agricultură/Zootehnie, la salarii lunare nete care oscilează între 851 şi 1.155 de euro net.

La nivelul întregii ţări, domeniile care atrag cele mai multe aplicări au fost, în ultima lună: Vânzări – cu 78.153 de aplicări, Financiar şi Contabilitate (45.472) şi Management (42.705). Alte posturi pentru care s-a înregistrat un interes mare din partea candidaţilor fac parte din domeniul Administrativ, unde s-au depus peste 28.292 de CV-uri, şi Marketing – cu 25.010 de aplicări.

„Aproape 850 de candidaţi au aplicat pentru un job de Consultant Call-Center care nu necesită experienţă anterioară, oferă training plătit, dar şi posibilitatea de a lucra remote. Alţi 765 de candidaţi şi-au depus CV-ul pentru una dintre cele 31 de poziţii deschise în cadrul unei agenţii imobiliare, care caută colaboratori în mai multe oraşe şi solicită minimum un an de experienţă şi oferă în schimb bonusuri de performanţă, training şi acces la un portofoliu de clienţi. Un post de Specialist în Recrutare care oferă un program flexibil şi salariu net de 4.000 lei, a atras peste 700 de candidaţi”, se menţionează în analiza celor de la BestJobs.

În funcţie de numărul de anunţuri publicate pe platformă, cei mai activi angajatori, în ultima lună, au fost: Allianz Services, Orion Innovation, Bosch Service Solutions, Ana & Cornel şi Enel.

BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România, cu o experienţă de peste 20 ani în domeniu. În orice moment, pe platforma de recrutare online sunt peste 4,6 milioane de profesionişti conectaţi la piaţa muncii, mai mult de 30.000 de locuri de muncă şi mii de freelanceri, agenţi de recrutare, mentori, terapeuţi, avocaţi şi alte tipuri de specialişti. AGERPRES