Relația angajator-angajat este una de reciprocitate, încrederea reciprocă este vitală, iar promisiunile trebuie păstrate de ambele părți, a declarat Simona CarpHR Manager, JYSK Romania și Bulgaria, în cadrul conferinței Tomorrow@work, desfășurată pe 15 și 16 martie.

“Angajații sunt cei mai importanți. Avem patru promisiuni față de angajații noștri. Ele au fost vocea colegilor noștri. Au fost extrase dintr-un Employee Satisfaction Survey. ‘Bring dedication, meet possibilities’ a fost cea mai importantă dintre ele. Dar ce spun viitorii angajați, candidații? Am mai făcut un sondaj ce a avut ca întrebare principală: Ce anume te interesează la un job, care sunt factorii motivatori pentru care ai aplica la o companie și nu alta?  În România, respondenții au spus learning&development, posibilitatea de a face carieră și un pachet de beneficii bun. Astfel, am creat o hartă a carierei prin care fiecare angajat știe care este următorul pas în careiara sa. Noi avem un target de 90% promovabilitate internă. Mergând mai departe, am creat programe de training personalizate pentru absolut fiecare poziție”, a explicat Simona Carp.

Oamenii își doresc să facă lucruri memorobaile, dar rolul liderilor este esențial, iar leadershipul este un proces, a atras atenția Dana Dobrescu, Corporate & Government Affairs Manager, Mondelez Romania”Este datoria noastră, a tuturor să mobilizăm liderii să devină lideri mai buni. Apelul meu este să mergeți în organizație și să faceți aceste schimbări. Echipele cresc împreună, se motivează unii pe alții, își dau feedback. Cum transformăm o echipă într-o echipă? Ce face o echipă să fie o echipă? Fiecare membru al echipei contribuie la dezvoltarea echipei. Cu cât mobilizăm mai mulți oameni în jurul nostru, cu atât putem deveni lideri. E important să ne preocupăm cum creștem noi ca lideri. Leadershipul este un proces. Leadershipul se pregătește. Liderii noștri, din organizații, sunt atât de prinși în business, încât nu își dau seama că trebuie să investească timp pentru leadership, ar trebui să fie în job description. Un lider trebuie să fie în zona de self actualisation. Trebuie să citim ceva, să ascultăm un filmuleț, să învățăm ceva în fiecare zi”.

“Vă recomand să citiți în fiecare zi, să vă dezvoltați în fiecare zi. Inclusiv liderii trebuie să le ofere această deschidere oamenilor- să meargă la evenimente, să învețe, să facă traininguri. Echipa începe cu liderul care nu este așa preocupat de ego, ci de know how, de dezvoltare. Liderii sunt mai mult despre a da decât a primi. Oamenii își doresc să facă lucruri memorabile. Organizația globală are mereu o misiune, un purpose, dar trebuie tradusă la nivel local. Fiecare om al echipei trebuie să știe încotro se îndreaptă, asta unește oamenii”, a conchis Dana Dobrescu.

Peste 20 de speakeri au privit spre viitorul în Resurse Umane pe 15 și 16 martie, în cadrul evenimentului Tomorrow@work. Alături de aproape 300 de participanți, prezenți onsite sau virtual, aceștia au explorat formulele de lucru ale viitorului, au dezbătut strategii și au schimbat opinii referitoare la rolul departamentelor de HR în viitor. Tomorrow@work a fost cea de a 38-a conferință dedicată sectorului de HR organizată de BusinessMark în cei 9 ani de activitate.