Fiecare profesionist în resurse umane știe că angajarea este dificilă în acest moment. Și, având în vedere  că angajații nu sunt dispuși să se mulțumească cu opțiuni de muncă inferioare, companiile trebuie să-și regândească strategiile de angajare pentru a atrage cele mai bune talente. Pandemia a determinat angajații să reevalueze o mulțime de lucruri și mulți văd munca la distanță, flexibilitatea și cultura companiei de susținere ca beneficii nenegociabile. Aceasta înseamnă că, pentru a avea o șansă în lupta pentru talente, angajatorii ar trebui să ia în considerare reînnoirea modului în care recrutează.

Înainte de toate, este important să înțelegeți corect elementele de bază și să vă asigurați că respectați legile muncii. Iată câteva sfaturi oferite de avocatul Robert Ames de la firma Venable LLP.

1.Creați o schiță standard a interviului. Înainte de interviu, profesioniștii în resurse umane și managerii de angajare ar trebui să gândească o schiță standard care se referă la descrierea postului și îndatoririle acestuia. Schița vă va  asigura că toate interviurile sunt desfășurate în mod egal, permițând angajatorilor să compare în mod corect candidații.

2.Antrenează toți intervievatorii. Este important ca cei care conduc interviul să știe ce întrebări pot crea răspundere juridică și să le evite. Un aspect important, care trebuie avut în vedere de intervievatori, este crearea unei experiențe plăcute pentru candidat.

3.Completați formularele standard de evaluare. Această tactică asigură că candidații sunt menținuți la aceleași standarde și comparați în mod corect.

Iată și câteva strategii de angajare pe care veți dori să le implementați în acest an, potrivit companiei de recrutare Innoflow.

  1. Adoptați recrutarea de la distanță

Pandemia a afectat pentru totdeauna modul în care ne gândim cu toții la muncă acum. Ceea ce a fost cândva un beneficiu semi-rar este acum aproape o așteptare. Companiile care doresc să concureze pentru talentele de top  vor trebui să ofere cel puțin  opțiunea de muncă parțial la distanță – 80% dintre angajați au spus că ar respinge o ofertă de muncă dacă munca la distanță nu ar fi posibilă. Prin deschiderea locului de muncă persoanelor care doresc să lucreze de oriunde, puteți găsi cu adevărat cea mai potrivită persoană  pentru respectivul job .

  1. Depuneți efort în experiența candidatului

Indiferent cât de bun este pachetul dvs. de recompensare sau cât de remarcabil este istoricul companiei dvs., dacă un candidat nu obține o vibrație bună în timpul procesului de interviu, totul s-a terminat. Este crucial să faceți o impresie bună candidatului în timpul interviului. Unele modalități ușoare de a face o impresie bună în timpul procesului de angajare sunt să fii foarte comunicativ, să fii respectuos cu timpul candidaților și să pui întrebări serioase.

  1. Nu uitați de reținere

Este mult mai ușor să-ți păstrezi angajații actuali decât să-i angajezi pe alții noi – ca să nu mai vorbim, mai ieftin. De asemenea, există întotdeauna riscul ca o nouă angajare să nu fie la fel de perfectă cum părea să fie la interviu. Acesta este motivul pentru care este  esențial să vă apropiați și interesați de angajații actuali. Asigurați-vă că se descurcă bine cu ceea ce au de făcut,  oferiți laude și recunoaștere pentru munca pe care o fac minunat și devotat.

  1. Concentrați-vă pe abilitățile soft

Abilitățile tehnice și CV-urile grandioase pot fi tentante, dar în timp ce experiența și abilitățile tehnice pot fi dobândite, abilitățile soft sunt ceva pe care angajații trebuie să le aibă de la început. Este mult mai greu să înveți pe cineva cum să lucreze eficient cu o echipă decât să înveți pe cineva cum să folosească sistemul companiei tale.

Iată câteva abilități soft care se preconizează a fi cele mai valoroase în acest an și în viitor:

  • Inteligența emoțională
  • Adaptabilitate și rezistență
  • Integritate si etică
  • Creativitate
  • Lucru în echipă.
  1. Personalizați-vă abordarea

Nu toate angajările sunt la fel, iar generațiile diferite de muncitori răspund la lucruri diferite. De exemplu, generația Z este intens axată pe tehnologie, tinerii angajați preferând să comunice prin mesaje text și instantanee în loc de e-mail. Adaptarea procesului dvs. pentru a se potrivi nevoilor lor vă va ajuta să vă extindeți acoperirea în fondul actual de talente.

Sursa: https://www.hrmorning.com/articles/hiring-strategies-2022/