Cea mai mare parte a candidaţilor români care aplică pentru un loc de muncă în industria IT (80%) este interesată de beneficiile oferite de către angajator, încă de la primul interviu, iar şapte din zece persoane (69%) doresc să afle ce investiţii face organizaţia în programe dedicate de well-being, relevă rezultatele unui studiu publicat de o companie fintech.

Cercetarea Verifone România arată că, pe lângă criteriile generale luate în considerare până acum de către candidaţi (precum oportunităţile de învăţare şi dezvoltare, compensaţiile şi beneficiile sau stabilitatea organizaţională) în topul preferinţelor viitorilor angajaţi sunt incluse tot mai des aspecte precum: investiţiile organizaţiei în programe de well-being sau flexibilitatea oferită în privinţa programului de muncă.

În acest context, 69% dintre candidaţi doresc să afle ce investiţii face compania în care urmează să muncească în programe dedicate de well-being, 80% sunt interesaţi de programul de lucru, în timp ce 85% pun întrebări specifice despre tehnologiile cu care vor lucra. De asemenea, 65% dintre candidaţi doresc informaţii despre programele de training şi dezvoltare personală.

Observaţiile obţinute în cadrul studiului se bazează pe cele peste 500 de discuţii şi interviuri pe care Verifone România le-a desfăşurat în cursul acestui an în cadrul proceselor de recrutare.

Verifone este lider fintech de soluţii complete de plată şi comerţ la nivel global ce deserveşte cele mai mari şi cunoscute branduri de retail din lume, instituţii financiare majore, cât şi direct către mai mult de 600.000 de comercianţi.

În 2021, compania a avut peste 100 de roluri deschise şi are în plan angajarea altor 100 de specialişti în următorul an. În acest moment, în echipa de la Bucureşti lucrează mai mult de 400 de persoane.

În portofoliul global al companiei se găsesc soluţii de plată variate, care acoperă toate opţiunile de pe piaţă, de la clasicele terminale de plată (POS-uri), până la kiosk-uri de comandă din reţelele fast-food, tablete sau display-uri în taxiuri sau softuri specializate pentru plată. AGERPRES