Este foame mare de forță de muncă la Oradea. La două luni de la organizarea primului târg de locuri de muncă la Oradea, angajatorii bihorni mai solicită organizarea unui eveniment similar. Directorul executiv al AJOFM Bihor, Békési Csaba, s-a conformat. Astfel că, în 16 septembrie 2021, la Arena „Antonio Alexe” din Oradea va fi organizată „Bursa generală a locurilor de muncă”.

Le precedentul târg, organizat în 14 iulie 2021, au fost prezenți 50 de companii care au oferit peste 1.500 de locuri de muncă. Evenimentul din 14 iulie a fost organizat în parteneriat cu Primăria Oradea, Agenția de Dezvoltare Durabilă a Județului Bihor și Hajdúböszörmény Város Önkormányzata în cadrul proiectului „Improve employment in Bihor County, Oradea and Hajduboszormeny through the development of the local potential infrastructures” – „Îmbunătățirea ocupării forței de muncă în judetul Bihor, Oradea și în Hajduboszormeny prin dezvoltarea infrastructurilor cu potențial local” cod ROHU-421, finanţat prin Programul Interreg V-A România-Ungaria 2014-2020.

Șeful AJOFM Bihor se așteaptă ca la Bursa din 16 septembrie să fie oferite cel puțin 1.000 de locuri de muncă de către angajatorii bihoreni.

„Scopul nostru este de a facilita întâlnirea cererii cu oferta de pe piața muncii din județul Bihor. Pe de o parte, vrem să ajutăm șomerii și persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă să-și găsească un job pe măsura pregătirii și experienței lor profesionale. Pe de altă parte, vrem să venim și în sprijinul agenților economici pentru a-și selecta și angaja resursele umane de care au nevoie. Estimăm că oferta angajatorilor va fi, și de această dată, una generoasă, și vom avea aproape 1.000 de locuri de muncă vacante. În plus, cei care vor participa la Bursă vor putea beneficia de consiliere personalizată și orientare în carieră, precum și de informații utile privind cursurile de formare profesională organizate de agenția noastră și partenerii noștri. Avem speranța că «Bursa generală a locurilor de muncă» va fi un real succes și vom reuși, astfel, să dovedim, încă odată, că suntem o instituţie modernă și flexibilă, care are capacitatea de a răspunde provocărilor de pe piaţa muncii”, a declarat Békési Csaba.