Domeniul IT este, în mod tradițional, unul din sectoarele de activitate în care angajații sunt cel mai bine remunerați. IT-iștii români au devenit foarte râvniți și peste hotare, datorită expertizei lor, acumulată în urma unui parcurs educațional și profesional riguros și foarte bine structurat.

Pe fondul cererii crescute de la nivel global a serviciilor de dezvoltare de software, generate de criza sanitară, mulți manageri din afara granițelor României au început să-și îndrepte tot mai mult atenția către forța de muncă externă. România este percepută ca un hub IT pentru Europa Centrală și de Est, cât și pentru țările de peste Ocean, care vânează candidați foarte bine pregătiți în acest domeniu.

Pandemia a lărgit mult orizontul geografic în ceea ce privește recrutarea și selecția de personal, mai ales odată ce munca remote s-a instalat la nivel unitar și a dus la o creștere a liberalizării accesului la candidațiNatura adaptabilă a specialistului IT român și capacitatea ridicată de rezolvare a problemelor indiferent de dificultatea proiectelor pe care le gestionează, sunt cele mai importante atribute pentru care aceștia sunt „vânați” de companiile de peste hotare.

Citește mai mult: wall-street.ro